Zagreb

Bandić ispunio obećanje: Uskoro počinje građenje Doma fra Mladen Hrkać

Kultura / Flash | 22. 11. 2016. u 14:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Uskoro počinje gradnja Doma fra Mladen Hrkać na gradskom zemljištu u zagrebačkom naselju Dubrava'', rečeno je ovo na sastanku predstavnika Humanitarne udruge fra Mladen Hrkač u Gradskoj upravi s gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem.

Kako se čulo, pročelnik Gradskog ureda za imovinsko pravne poslove i imovinu Grada Damir Lasić istaknuo je da slijedi izrada tehničke dokumentacije, usklađenje katastra i zemljišne knjige nakon čega bi se moglo krenuti s pravom građenja na zemljištu na Aveniji Gojka Šuška.

Novi prostor za sto osoba

Predsjednik Udruge fra Mladen Hrkać Ivan Soldo iskazao je namjeru da se u novom prostoru može istovremeno smjestiti 100-tinjak osoba u 50 smještajnih jedinica različitog karaktera (za osobe s invaliditetom, majke s djecom, za one koji trebaju izolaciju prilikom boravka na liječenju i sl) kojima bi se za vrijeme boravka u Zagrebu, osim smještaja, osigurao i topli obrok, pomoć pri administraciji i sl.

Predsjednik Nadzornog odbora Udruge Zlatan Mijo Jelić posebno se u ime svih članova udruge zahvalio gradonačelniku i njegovim suradnicima za svu dosadašnju pomoć koju daje Udruzi.

''Cijelo ovo vrijeme imamo jako dobru suradnju s Gradom Zagrebom koji nam je dosada od svih državnih i lokalnih institucija najviše pomagao'', rekao je on.

Kroz Udrugu prošlo 3300 korisnika

Grad Zagreb se na  ustupanje zemljišta odlučio ''potaknut doprinosom i djelovanjem fra Mladena Hrkaća, kako u crkvi u Dubravi tako i u Širokom Brijegu, kao i njegovim nesebičnim dugogodišnjim pomaganjem bližnjima''.

Podsjećamo da je zagrebački gradonačelnik Bandić u kolovozu na otvaranju Mediteran Film Festivala obećao gradnju  zgrade za ovu Udrugu.  

Inače, Udruga je prije 4,5 godine osnovana s ciljem pomaganja osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje.

U ove četiri i pol godine postojanja kroz Udrugu je prošlo preko 3 300 korisnika, a ove  godine su dobili i prestižnu nagradu europskog parlamenta Građanin godine kao najbolja humanitarna udruga u Hrvatskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close