Blagdan Bajrama

Bajramska poruka reisa Cerića

Kultura / Flash | 18. 08. 2012. u 12:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa ef. Cerić danas je uputio čestitke svim muslimanima u Bosni i Hercegovini povodom nastupajućeg blagdana Ramazanskog bajrama.

Reis je u čestitki kazao da je Bajram vrijeme kada treba da pokažemo posebnu ljubav prema roditeljima, djeci, rodbini, susjedima i prijateljima.

"Bajram je vrijeme kada treba da mislimo na bolesne i molimo Allaha da ozdrave, da mislimo na radnike, rudare i čuvare mira da im Allah pomogne u njihovom poslu, da mislimo na omladinu i studente da im Allah omili vjeru i moral, da mislimo na zarobljenike i mučenike da ih Allah oslobodi od ropstva, da mislimo na ovisnike da im Allah olakša da se odviknu od zla droge i alkohola, da mislimo na sve ljude dobroga srca da ih Allah čuva od svakog belaja", kazao je Cerić.

Reis Cerić je svim muslimanima od srca zaželio sretan Bajram, a posebno prognanim, bolesnim i nemoćnim.

Također je zaželio Bajram šerif mubarek olsun muslimanima u Hrvatskoj, Sloveniji, Sandžaku, Kosovu, Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji, te bošnjačkoj dijaspori i svim muslimanima i muslimankama u svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close