Broadwayski mjuzikl

Audicije za mjuzikl “Josip i kričave boje njegovih snova” u Ljubuškom

Kultura / Flash | 07. 08. 2014. u 16:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodno priznati američki kazališni redatelj, glumac i plesač Richard Montez na poziv Udruge mladih Agape dolazi u Ljubuški predstaviti šaroliki broadwayski mjuzikl “Josip i kričave boje njegovih snova” i dati neponovljivu priliku mladima iz Ljubuškog i okolice za sudjelovanje u ovoj inspirativnoj biblijskoj priči i svjetski poznatom glazbeno-scenskom spektaklu.

Mjuzikl se temelji na biblijskom liku i događaju iz Starog zavjeta – Josipu, kojega su njegova braća prodala u ropstvo, ali se čudesno, vjerom i pouzadanjem u Boga sve okreće na dobro.

Ovaj glazbeni komad traje oko sat i pol, uz puno pjesme, plesa, glume i igre, scenskih boja i raznovrsnih kostima.

U mjuziklu sudjeluje cijela „vojska“ glumaca, pjevača, plesača i drugih volontera (preko 100 osoba), što je značajan poziv mladima da zajedno sudjeluju u ovom velikom projektu.

Jednom riječju, ovo je veliki i značajni događaj koji promovira pozitivne vrijednosti među ljudima, zajedništvo i kreativnost, a zahvaljujući medijskoj popraćenosti, lijepe slike iz Ljubuškog i Hercegovine obići će svijet, priopćeno je iz udruge Agape.

Prošle godine ovaj mjuzikl, za Hercegovinu premijerno izveden u Čapljini doživio je veliki uspjeh i napunio sportsku dvoranu u dva termina izvedbi.

Nedugo nakon toga, zbog velike potražnje, mjuzikl je izveden u Mostaru, te i ondje doživio zavidan uspjeh i pobudio interes produkcijskih kuća.

Josip i kričave boje njegovih snova jedan je od najpoznatijih mjuzikala svih vremena, zasigurno i zato što je glazbu napisao Andrew Lloyd Webber (poznat po mjuziklima Mačke, Fantom Opere, Isus Krist Superstar, Evita itd.), jedan od nejuglednijih skladatelja ovog žanra, a tekst Tim Rice (poznat po scenariju za Disneyev animirani film "Kralj Lavova").

Na Broadwayu je do sada izveden čak 749 puta, a međunarodno kazalište CornerstoneArts, u režiji Richarda Monteza, uspješno ga izvodi u preko dvadesetak zemalja diljem svijeta.

Potrebno je 20 muškaraca, 22 žene/djevojke i 20 djece. Pored toga na raspolaganju je 8 solo uloga za muškarce, 2 solo uloge za žene i puno plesnih uloga. Tu je i nekoliko uloga u kojima nije potrebno ni pjevanje ni pričanje. Nastupi će se održati 12.09.2014. u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom.

Audicije će se održati u subotu i nedjelju, 9. i 10. kolovoza, od 18:00 – 22:00 u prostorijama plesnog kluba Zumba Jozefina, fra Lovre Šitovića 27, Ljubuški.

Audicije za pjevanje počinju u 18:00 obe večeri, a za ples u 20:00 obe večeri.

''Plesači obucite se u odjeću pogodnu za plesanje. Žene i djevojke molimo da ne dolaze u haljinama i suknjama na audiciju i probe'', navodi se u priopćenju udruge Agape.

Za više informacija kontaktirajte Anamariju 063440721 ili Azera 063887372.

Iz Udruge pozivaju sve ljude dobre volje općine Ljubuški i okolice da budu dio ''ove razigrane, ali vrlo stvarne i aktualne priče u vremenu u kojem smo zaboravili sanjati i vjerovati''.

Kopirati
Drag cursor here to close