Osvojite ulaznice

''Ajmo na fuka'': Most koji spaja umjetnike iz Mostara

Kultura / Flash | 18. 02. 2015. u 12:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Puno je mostova napravljeno preko predstave ''Ajmo na fuka'' i to je jedna čast i zadovoljstvo, ali i teret, jer najteže je bit prorok u svom selu'', rekao je autora i redatelja Dragana Komadina na press konferenciji održanoj povodom premijere spomenute predstave.

''Ajmo na fuka'' je prvi je zajednički koprodukcijski projekt Hrvatskog narodnog kazališta i Narodnog pozorišta u Mostaru.

Bljesak.info u suradnji s Narodnim pozorištem za predstavu ''Ajmo na fuka'' podijelio je dva puta po dvije ulaznice. Ulaznice su osvojili Antonija Rozić i Ilma Klepo. Dobitnici su putem e-maila obaviješteni o načinu preuzimanja ulaznica.

Komadina je rekao kako je iznimno sretan što će se njegovo ime naći u projektu koji će biti prekretnica u suradnji ove dvije kuće.

''Presretan sam što je došlo do ovog projekta jer je ovo prva praizvedba moga teksta. Prva praizvedba u mom gradu, prva praizvedba s mojim prijateljima, a s kojima je nekad najteže raditi'', rekao je Komadina.

Ivan Vukoja, ravnatelj HNK-a Mostar je rekao kako je predstava vrhunac dosadašnje suradnje i kako ima potencijala za gostovanja u drugim mjestima.

''Vjerujem da će predstava imati dobar odjek u Mostaru, ali isto tako računamo da ona ima potencijal i za gostovanja i u nekim drugim mjestima i festivalima jer tema i poruka koju ona šalje je mostarska, referira se na Mostar i na prethodni rat, ali ona, kao svaka prava istinska umjetnost, u sebi ima nešto univerzalno što se prepoznaje i u svim drugim vremenima i mjestima'', rekao je Vukoja.

V.d. direktora Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović je rekao kako predstava nije napravljena kako bi zabavila publiku, ali vjeruje da će se nakon predstave početi propitivati utemeljenost slijepog slijeđenja određenih društvenih ideala.

 

Predstava ''Ajmo na fuka'' govori o odnosu dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH). U osnovi tematizira hrvatsko-bošnjački sukob, nudeći svojim idejnim referencama tako nužan prostor za teatarski relevantno otvaranje rana i trauma, ali samim tim i utire put njihovom zacijeljenju, razumijevanju i suočavanju s onim što se događalo.

Pri tome na najhumaniji mogući način, iz perspektive dva ratnika poziva na međusobni dijalog i uvažavanje. Ona, kao i svaka predstava koja tematizira rat u svojoj je biti duboko antiratna. Riječ je o kazališnom projektu koji se prvi put nakon dvadeset godina izravno i otvoreno bavi hrvatsko-bošnjačkim sukobom, ispreplićući prošlost i sadašnjost, te vrlo sugestivno i iskreno progovorajući o besmislu rata i razloga zbog kojih je vođen.

Predstava će premijerno biti izvedena u četvrtak 19.veljače 2015. godine s početkom u 20 sati u Narodnom pozorištu, a već sljedećeg dana, u petak, 20. veljače 2015. godine u 20 sati, publika će imati priliku istu predstavu premijerno vidjeti na Maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta.

Ulaznice za premijeru u Narodnom pozorištu publika može kupiti na blagajni pozorišta ili rezervirati svakim radnim danom od 09 do 14 sati na telefon 036 550 128. Rezervacije ulaznica se može izvršiti i putem e-maila: [email protected], te putem facebook profila ili fb stranice Narodnog pozorišta Mostar.

Ulaznice za premijeru u Hrvatskom narodnom kazalištu mogu se kupiti u prostorijama HNK Mostar, od četvrtka 19.02.2015. u vremenu od 12 do 15 sati. Ulaznice se mogu rezervirati putem telefona 063/317-348 i 036/325-412, e-mailom: [email protected], te putem facebook stranice Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close