18. prosinca

Adventski koncert u Stocu

Kultura / Flash | 13. 12. 2016. u 17:20 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtu nedjelju Došašća, 18. prosinca 2016. u 16 sati održat će se u Stocu tredicionalni Adventski koncert svih stolačkih i susjednih župa, Domanovića, Prenja, Aladinića, Rotimlje i Stoca.

Koncert će biti na Centru grada kod božićnih Jaslica. Na Centru će se svaka župa predstaviti okupljenom mnoštvu preko župnih pjevačkih zborova koji će otpjevati po dvije adventske pjesme.

''Ako budemo imali i goste sa strane rado ćemo ih uključiti u naš program. Zatim će se čuti i „ Božićno veselanje“ stari način slavljenja Božića i predbožićnog vremena kroz pjesmu, svojstven samo stolačkom kraju. Ovaj svečani koncert i ove će godine najaviti gradska zvona sa zvonika Pastoralno-duhovnog centra Trebinjsko-mrkanske biskupije u Centru grada Stoca'', poručili su organizatori.

Poslije službenog programa stolački župnik don Rajko Marković zazvat će Božji blagoslov na čitav grad i okupljeni Božji narod, čime će službeno završiti prigodni program.

Nakon svečanog blagoslova bit će upriličen spektakularni „vatromet“, koji će sigurno obradovati sve nazočne. Poslije prigodnog vatrometa nastavit će se druženje i slavlje svega okupljenoga puka Božjega u gradu na Bregavi.

Kopirati
Drag cursor here to close