Ples, pjesma, hrana

U središtu Mostara predstavljeno bogatstvo turske kulture

Zamjenik načelnika općine Kucukcekmece Recep Sencar izjavio je kako se ovaj projekt organizira drugi put te podsjetio kako je prvi upriličen 2015. godine.
Kultura / Flash | 24. 07. 2018. u 23:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U šetalištu (Lenjinovom) u središtu Mostara tijekom utorka putujućim karavanom predstavljen je dio turske kulture, običaja, plesova i dr.

'Balkanski karavan' je tako posjetiteljima predstavio narodne plesove, teatar sjena Karađoz i Hadživat, Sema/derviški ples, ebru umjetnost, staklarsku umjetnost, bakrorad, kaligrafiju, tursku kavu, madžun.

Svi sadržaji su bili besplatni. 'Balkanski karavan' se održao pod rukovodstvom Općine Kučukčekmedže, uz podršku Odbora za promociju Ministarstva kulture i turizma, i u suradnji sa Institutom 'Yunus Emre' i Trakya Univerzitetom.

Prije dva dana, ovaj karavan posjetio je Sarajevo. Zamjenik načelnika općine Kucukcekmece Recep Sencar izjavio je kako se ovaj projekt organizira drugi put te podsjetio kako je prvi upriličen 2015. godine.

Dodao je kako će se programi održati u osam gradova u pet zemalja. "Cilj nam je tursku kulturu predstaviti na Balkanu. Zapravo, Balkan nama nije stran. Riječ je o odnosima koji neće biti prekinuti. Mi ovo radimo kako bismo dodatno ojačali ove veze", rekao je Sencar za TRT prilikom održavanja programa u Sarajevu.

Nakon Mostara, karavan putuje u Budvu, Tiranu, Ohrid, Gostivar, Prištinu i Mamušu.

Kopirati
Drag cursor here to close