Franjevački muzej i galerija Gorica

Treći broj časopisa Cleuna izašao iz tiska

Trećim brojem izdavačka djelatnost ove ustanove postala je bogatija za još jedno izdanje ovog znanstveno-stručnog časopisa. Časopis je široj javnosti predstavljen 27. rujna 2019., u sklopu proslave Dana grada Livna.
Kultura / Flash | 03. 10. 2019. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U kolovozu 2019. izišao je iz tiska novi, treći broj časopisa Cleuna, u izdanju Franjevačkog muzeja i galerije Gorica u Livnu. Trećim brojem izdavačka djelatnost ove ustanove postala je bogatija za još jedno izdanje ovog znanstveno-stručnog časopisa.

Časopis je široj javnosti predstavljen 27. rujna 2019., u sklopu proslave Dana grada Livna. Objavljen u prepoznatljivom formatu, s visokom kvalitetom grafičke obrade fotografija i priloga, ovaj broj časopisa, na ukupno 237 stranica, sadrži dvanaest radova, od čega pet izvornih znanstvenih radova, zatim tri prethodna priopćenja, jedan pregledni rad, jedan stručni rad i dva nerencenzirana rada.

Raspon odabranih tema je širok te obuhvaća radove s područja arheologije, etnologije, povijesti, povijesti umjetnosti i bibliografije. Radovi su pisani na službenim jezicima Bosne i Hercegovine, a sadržavaju i sažetke na engleskome jeziku.

Vjerujemo da će predstavljene teme u ovom broju časopisa Cleuna privući pozornost znanstvene, stručne i ine  javnosti  i tako opravdati veliku važnost postojanja jednog ovakvog časopisa.

Kopirati
Drag cursor here to close