U Visokom

Sedma godina bosansko-turskog prijateljstva

Programu je prisustvovao i veleposlanik Republike Turske u BiH Haldun Koc, koji se zahvalio svim prisutnima, te dodao da ovaj događaj organizira da bi se učvrstile veze Bosne i Hercegovine i Turske.
Kultura / Flash | 24. 02. 2019. u 21:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedma manifestacija 'Noć tursko-bosanskog prijateljstva' održana je u subotu navečer u Visokom u organizaciji Općine Visoko i Bosansko-turske platforme prijateljstva.

Ovaj jedinstveni kulturno-glazbeni događaj upriličen je u KSC 'Mladost', a inače ima za cilj jačanje bratskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Turske. U trosatnom programu sudjelovali su 'Divanhana', Armin Muzaferija, Ilma Karahmet, KUD Visoko, te pjevač i suorganizator iz Republike Turske – Orhan Cakmak.

  / Detalj sa svečanosti

Programu je prisustvovao i veleposlanik Republike Turske u BiH Haldun Koc, koji se zahvalio svim prisutnima, te dodao da ovaj događaj organizira da bi se učvrstile veze Bosne i Hercegovine i Turske. Naš odlični pjevač Armin Muzaferija nije krio oduševljenje manifestacijom.

"Ponosan sam što je moj grad bio domaćin ovako značajnog događaja i još ponosniji što su moji sugrađani, kao i uvijek, fenomenalno dočekali sve goste. Divna večer je iza nas i ovo je dodatna motivacija da još veće i ljepše stvari pravimo u Visokom", rekao je Muzaferija.

Kopirati
Drag cursor here to close