In memoriam

Otišao je Richard Medić, veliki prijatelj Mostara

Richard Medić je uradio mnogo za Mostar i Bosnu i Hercegovinu. Posljednje dane proveo je u Mostaru, gdje je bio u procesu snimanja dokumentarnog filma o Gimnaziji Mostar.
Kultura / Flash | 27. 10. 2022. u 09:40 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je iznenadno preminuo Richard Medić, stručnjak za medije i komunikacije, umjetnik, poduzetnik i posvećeni muž i otac.

Rođen u Melbourneu s bh. korjenima, živio je i radio u Brusselsu ali je dio vremena provodio u Mostaru, gradu s kojim je imao posebnu vezu.

Tokom bogate internacionalne karijere, Richard Medić je radio kao kreativni direktor u svojoj marketinškoj agenciji, konsultant za strateške komunikacije za Europsku komisiju i druge EU institucije, te glasnogovornik OSCE-a u Bosni i Hercegovini u uredu u Mostaru.

Domaća javnost ga poznaje po nizu projekata koje je ostvario u Mostaru, pjesmi koja je trebala postati "himna Europe" - "The Europe Song", a koju su izvodili mostarski umjetnici, činjenici da je skakao sa mostarskog Starog Mosta, promoviranju kampanje "Subsidijarnost jeste riječ" te stablu ginkoa koje je zasadio u mostarskom parku Zrinjevac.

Nakon školovanja u Melbourneu, Richard Medić je bio pisac, muzičar i kompozitor prije nego što se doselio u Europu 2001. godine. Nakon rada u međunarodnim organizacijama u Mostaru, Prištini i Strasbourgu, preselio je u Brussels gdje je radio kao konsultant za digitalne strategije i kampanje za EU institucije.

Richard Medić je bio suosnivač internacionalne agencije za marketing i komunikacije The Right Street Digital koja, pored centrale u Brusselesu, ima podružnicu u Mostaru. Posljednjih godina radio je kao kreativni direktor u toj agenciji. Pored karijere, bavio se umjetničkim radom.

Tokom života i rada u Brusselsu, kroz promociju, projekte i kontakte, Richard Medić je uradio mnogo za Mostar i Bosnu i Hercegovinu. Posljednje dane proveo je u Mostaru, gdje je bio u procesu snimanja dokumentarnog filma o Gimnaziji Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close