Višednevne aktivnosti

Mostarska zima obogaćena umjetničkim festivalom

"Mi smo svakako tu sa jednom vrlo posebnom misijom, a to je da doprinesemo razvoju postkonfliktnog društva".
Kultura / Flash | 24. 01. 2018. u 18:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osoblje i učenici Koledža ujedinjenog svijeta (UWC) u Mostaru su i ove godine odlučili organizirati 'Zimski umjetnički festival' koji će se tijekom svog trajanja održati na nekoliko lokacija u Mostaru.

"Ono što se nudi ove godine je jedan dosta bogat sadržaj, dakle imamo veliki broj i radionica, izložbi, tu je i poetska večer", kazala je između ostaloga koordinatorica za odnose s javnošću Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru Adla Velagić Ćurić.

Prve aktivnosti u okviru festivala su održane, a riječ je o likovnoj radionici koja je održana u predvorju Gimnazije, a tijekom današnjeg dana održana je i radionica izrade životinja od balona.

Službeno otvaranje uslijedit će u OKC 'Abrašević' gdje će biti upriličena izložba fotografija učenika UWC-a pod nazivom 'Mostar viđen međunarodnim očima'.

"Učenici su načinili puno fotografija po Mostaru. Mi smo odabrali neke kao najpotresnije, više nego najljepše, tako da se zna. To je ono kako nas stranci doživljavaju, kako doživljavaju naš grad. Tu se vidi puno ljubavi prema gradu, ali isto tako vidi se puno stvari koje možemo reći da nedostaju gradu", kazao je novinarima profesor likovne umjetnosti na koledžu Saša Šantić.

U četvrtak u 19 sati u galeriji Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača bit će otvorena likovna izložba učenika UWC-a. Za petak u 19 sati najavljena je poetska večer pjesnika iz cijelog svijeta u Kosači, dok je koncert učenika UWC-a i Gimnazije, koji je trebao biti održan u subotu, pomjeren na nedjelju od 19 sati u OKC 'Abrašević.

"Mi smo svakako tu sa jednom vrlo posebnom misijom, a to je da doprinesemo razvoju postkonfliktnog društva. Sve ono što mi radimo, sve naše aktivnosti i naš program prožima upravo ta misija, dakle, na ovaj način naši učenici ne samo da se predstavljaju mostarskoj publici, ne samo da predstavljaju svoje talente i sve ono što su postigli u protekle dvije godine, nego istovremeno i obogaćuju kulturni sadržaj u gradu Mostaru", dodala je Velagić-Ćurić.

Kopirati
Drag cursor here to close