Hommage

Mostar se još jednom prisjetio Nedeljka Kovačevića

Osim toga, bili su izloženi brojni posteri koji su najavljivali koncerte Mostar sevdah reuniona diljem Europe. U centralnom dijelu bila je izložena Kovačevićeva slika, te osmrtnica.
Kultura / Flash | 24. 05. 2018. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mostarskom hotelu 'Bristol' održan je hommage - večer sjećanja na preminulog člana benda Mostar sevdah reunion - Nedeljka Neđu Kovačevića.

Veliki broj prisutnih kroz izložbu se prisjetio velikog čovjeka velikog srca. Na izložbi su se mogli vidjeti tekstovi iz novina koji su posvećeni Kovačeviću nakon njegove smrti, te tekstovi o obavijestima o smrti ovog glazbenika.

Osim toga, bili su izloženi brojni posteri koji su najavljivali koncerte Mostar sevdah reuniona diljem Europe. U centralnom dijelu bila je izložena Kovačevićeva slika, te osmrtnica.

Izložbu je priredio Zlatko Serdarević iz svoje arhivske zbirke, a tijekom otvaranja izložbe govorio je o Nedeljkovom životu kroz glazbu, te životu sa rajom kako u Mostaru, tako i van njega. Svoj osvrt na život i djelo Nedeljka Kovačevića dao je i Gradimir Gojer. U glazbenom dijelu nastupili su Dundo Selimotić i Miro Turković.

Kovačević je preminuo 12. siječnja ove godine u Beogradu, nakon duge bolesti. Rođen je 28. travnja 1945. godine u Mostaru. Od rujna 1966. godine pa sve do odlaska u vojsku 1972. godine, bio je član narodnog orkestra RTV Sarajevo.

Nakon služenja vojnog roka 1974. godine, vraća se u rodni grad i počinje svirati u Simfonijskom orkestru Mostar, a paralelno osniva i vlastiti orkestar 'Veseli Mostarci'.

Na početku rata u BiH, točnije u travnju 1992. godine odlazi u Beograd i tamo ostaje sve do smrti. U Mostar Sevdah Reunion dolazi zahvaljujući svom prijatelju Mostarcu Ilijazu Deliću u vrijeme snimanja drugog albuma.

Kopirati
Drag cursor here to close