Folklorno druženje

Mostar: Susreti prijateljstva povezali mlade iz nekoliko zemalja

Brojni posjetitelji uživali su u šarolikim nastupima i energičnim izvedbama članova ansambala koji su stigli iz BiH, Turske, Crne Gore i Sandžaka.
Kultura / Flash | 04. 08. 2019. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na igralištu Osnovne škole u Blagaju, u subotu navečer je održan međunarodni Festival folklora '36. susreti prijateljstva' čiji je organizator Kulturno - umjetničko društvo 'Blagaj' iz istoimenog mjesta.

Na početku programa prisutnima se obratio direktor tog društva Nihad Jašarević na čijem je čelu već 13 godina. Uputio je riječi zahvale svima koji su pomogli održavanje ovogodišnjeg festivala, a posebnu zahvalu je uputio članovima KUD-ova koji su se odazvali na ovu manifestaciju.

Brojni posjetitelji uživali su u šarolikim nastupima i energičnim izvedbama članova ansambala koji su stigli iz BiH, Turske, Crne Gore i Sandžaka.

Svoje obraćanje prisutnima imao je i ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko - neretvanske županije Rašid Hadžović koji je istaknuo značaj ovakvih događaja koji njeguju baštinu svog naroda. Podsjetio je na brojne festivale folklora koji se održavaju ovih dana, od Konjica, Podveležja, Blagaja, Bijelog Polja, Jablanice ... Hadžović je i službeno otvorio ovogodišnji festival 'Susreti prijateljstva'.

Kratko obraćanje imali su i gosti iz Turske, koji su zahvalili domaćinima na prijemu i stanovnicima Blagaja na gostoprimstvu, jer su se osjećali 'kao kod kuće'.

Na ovogodišnjem festivalu u Blagaju nastupili su Nazilli belediyesi halk oyunlari tolulugu (Nazilli, Turska), KUD 'Ramadan Šarkić' (Tuzi, Crna Gora), KUD 'Tutin' (Tutin, Sandžak), KUD 'Izvor' (Kiseljak, BiH), KUD 'Karaula' (Karaula, BiH), KUD 'Rudar' (Lukavac, BiH), FA 'Neretva' (Jablanica, BiH), KUD 'Podveležje' (Podvelež, BiH) i KUD 'Blagaj' (Blagaj, BiH). Nastupili su i solisti Alija Kasumović i Hajro Šuta.

Prije Blagaja, sudionici Festivala upriličili su defile od Starog mosta, Kujundžilukom, Fejićevom ulicom do Musale, a potom je uslijedio i defile kroz blagajsku čaršiju.

Kopirati
Drag cursor here to close