Napredak

Ljubavna poezija Anite Martinac pred Mostarcima

Anita Martinac, djevojačko Mihić, rođena je 7. ožujka 1973. u Mostaru gdje živi i radi. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.
Kultura / Flash | 17. 02. 2018. u 08:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak navečer u prostorijama HKD 'Napredak' u Mostaru održana je večer ljubavne poezije. Poeziju je čitala Anita Martinac. U glazbenom dijelu nastupili su Emil Bevanda i Ana Puljić.

Organizator ovog događaja je udruga 'Hrvatsak žena'.

Inače, Anita Martinac rođena je 7. ožujka 1973. u Mostaru gdje živi i radi. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Objavljena su joj djela: 1994. zbirka poezije 'kRvaRi bRig', 2012. zbirka poezije 'Ljubim te pjesmama', 2012. zbirka poezije 'U pogledu', 2013. zbirka poezije 'U susret riječi', 2014. zbirka poezije 'Druga riječ je ljubav', 2015. audio recital poezije 'Sretno Valentinovo'.

U 2015. godini je krenula s objavama romana, prvo i drugo izdanje roman 'Medaljon', u 2016. roman 'Posljednji' , u 2017. zbirka poezije 'Budna' i roman 'Od Franje do Franje'.

Članica je Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Matice hrvatske, udruge 'Hrvatska žena', Napretka, te je predsjednica Središta Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizama u BiH. Bavi se humanitarnim i volonterskim radom u kulturnim projektima i djelovanjem kroz razne udruge.

Kopirati
Drag cursor here to close