Kaptol

68. redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH

Kultura / Flash | 02. 11. 2016. u 09:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će svoje 68. redovito zasjedanje u četvrtak i petak, 3. i 4. studenoga, s početkom u 10 sati u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu (Kaptol 7).

Na zasjedanju će sudjelovati biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i delegati susjednih Biskupskih konferencije.

Tijekom zasjedanja biskupi će razmotriti pristigle važne dopise, saslušati svoje delegate s raznih susreta u BiH i inozemstvu, te odrediti delegate za predstojeće međunarodne susrete i dogovoriti termine svojih susreta. Posebnu pozornost posvetit će brizi za Vrhbosansko bogoslovno sjemenište u Sarajevu i Nadbiskupijsko sjemenište „Petar Barbarić“ u Travniku kao i službi odgojitelja u tim mjestima odgoja svećeničkih kandidata, javlja KTA.

U četvrtak, 3. studenoga, u 18 sati biskupi će slaviti svetu misu u katedrali Srca Isusova. Euharistijsko slavlje predvodit će predsjednik BK BiH kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, a prigodnu propovijed uputit će vladika križevački mons. Nikola Kekić, delegat Hrvatske biskupske konferencije na zasjedanju. Biskupi će također u petak, 4. studenoga, slaviti Euharistiju u kapeli Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa gdje će prigodnu propovijed bogoslovima uputiti biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko.mrkanski mons. Ratko Perić.

U petak, 4. studenoga, u 12 sati u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog (Ulica Kaptol 7), bit će upriličena konferencija za novinstvo kojom će završiti zasjedanje BK BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close