Kočerin

20. Silo na Uskrsni ponediljak: Načelnik Širokog Brijega na tomboli osvojio gusle

Kultura / Flash | 22. 04. 2014. u 07:38 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Svadbenom salonu ”Kod Vrančine” u Kočerinu u Širokom Brijegu održano je tradicionalno 20. ”Silo na Uskrsni ponediljak”, a koje se održava u sklopu cjelogodišnje manifestacije ”Briješka zvona”.

I ove godine ‘Silo’ je održano pod pokroviteljstvom načelnika Općine Široki Brijeg Mire Kraljevića koji je prigodnim riječima i otvorio 20. ”Silo na Uskrsni ponediljak”. Blagoslov na sve nazočne sazvao je fra Mario Knezović župnik župe Kočerin. Zanimljivo je da je načelnik Kraljević izvukao svoju tombolu i osvojio glavnu zgoditak na tomboli – gusle.

Nastupili su brojni guslari, diplari i gangaši, kulturno-umjetnička društva, a po prvi puta nastupilo je HKUD ‘Donja Rama’ sa muškom i ženskom gangom i bećarcem.

Nastupili su i brojni guslari među kojima je najmlađi od njih petogodišnji Ante Kovač Strukić, zatim Mile Mikulić-Mice, Marko Čolak, Josip Begić, Marinko Žaer, Mate Anić te mnogi drugi. Nastupila je i etno skupina ”Sinovi Hercegovine”, koji su ujedno i promovirali svoj prvi CD.

Na 20. ”Silu na Uskrsni ponediljak” još su nastupili: članovi HKUD-a ”Brda” iz Izbična, HKUD ”Crnač”, HKUD ”Blaćani” iz Biograca, HKUD ”Sarajlije” iz Tomislavgrada i HKUD ”Tihaljina”.

U tradicionalno bogatoj tomboli podijeljeno osim glavne nagrade gusala, rad Mate Anića iz Jara, podijeljeno je još 50-ak vrijednih nagrada.

Kopirati
Drag cursor here to close