Daniel Radcliffe

Zvijezda Harry Pottera na stazi slavnih

Kultura / Film TV | 13. 11. 2015. u 12:05 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski glumac Daniel Radcliffe poznat po ulozi Harryja Pottera dobio je u četvrtak svoju zvijezdu na hollywoodskoj stazi slavnih.

Glumio mladog čarobnjaka u filmovima temeljenim na uspješnicama JK Rowling's od desete godine života.

Od tada prešao je na 'odrasle' uloge na pozornici i filmskom platnu.

Sada glumi na Broadwayu u predstavi "The Cripple of Inishmaan" te u filmu strave i užasa "Victor Frankenstein".

''Kad mislite na Hollywood u Engleskoj pred očima vidite znak na brdu i ove zvijezde'', kazao je.
Radcliffeova brončana zvijezda 2565. je na hollywoodskom bulevaru.

Inače, Radcliffe je rođen kao jedino dijete Alana i Marcie Radcliffe u Fulhamu u Londonu. S pet je godina pokazao interes za glumu. U prosincu 1999. prvi se put pojavio na malim ekranima, u BBC-jevoj verziji Dickensova romana David Copperfield, i to u naslovnoj ulozi.

Godine 1999. izabran je između tisuća djece za ulogu u visokobudžetnom filmu o Harryju Potteru. Radcliffe se prvi put pojavio na filmskom platnu u maloj ulozi u filmu Krojač Paname 2001. Film u kojoj je imao glavnu ulogu, Harry Potter i Kamen mudraca izašao je kasnije te godine i bio je velika financijska uspješnica. U to je vrijeme bio drugi film po zaradi svih vremena.

U 2002. Radcliffe se vratio s ulogom u Harry Potteru i Odaji tajni. U tom je filmu glumio s Kennethom Branaghom koji je iste godine režirao predstavu "Drama koju sam napisao" u kojoj se pojavio i Radcliffe. U 2004. i 2005. Radcliffe je glumio u nastavcima Harry Pottera - Harry Potteru i Zatočeniku Azkabana, Harry Potteru i Plamenom Peharu, Harry Potteru i Redu Feniksa, Harry Potteru i Princu miješane krvi te u Harry Potteru i Darovima smrti.

Kopirati
Drag cursor here to close