Richard Donner

Umro redatelj hitova koje svi obožavamo

Iza toga je uslijedio prvi dio "Smrtonosnog oružja", koji je snimljen 1987., s Melom Gibsonom i Dannyjem Gloverom u glavnim ulogama.
Kultura / Film TV | 06. 07. 2021. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Richard Donner, holivudski redatelj među čije se filmove ubrajaju "Superman" i "Smrtonosno oružje", umro je u 91. godini, objavio je u utorak BBC.

Umro je u ponedjeljak, potvrdila je njegova supruga, filmska producentica Lauren Shuler Donner. Njegova produkcijska kompanija potvrdila je vijesti Varietyju, no nije naveden uzrok smrti, prenosi Hina.

Video: The Goonies - trailerhttps://youtu.be/7dw45dGMGNY

Njegov prvi veliki proboj bio je s filmom "Pretkazanje" iz 1976., dok je kasnije producirao "Moga prijatelja Willyja" i "Izgubljene dječake". Njegov rad na "Pretkazanju" donio mu je i ulogu redatelja originalnog "Supermana" iz 1978. godine. Donner je također radio na dijelovima nastavaka "Supermana", no zbog spora s dva producenta koji su radili na filmu, napustio ga je prije nego je bio završen.

Video: Superman (1978) - West Coast Chaos Scene (8/10) | Movieclips

Donner je potom režirao svoj sljedeći studijski hit, "Goonies". Iza toga je uslijedio prvi dio "Smrtonosnog oružja", koji je snimljen 1987., s Melom Gibsonom i Dannyjem Gloverom u glavnim ulogama.

Video: Lethal Weapon 

Steven Spielberg, koji je napisao priču prema kojoj su snimljeni "Gooniesi" rekao je Varietyju da je Donner bio "talentiran u velikom broju žanrova".

  / 

''Biti u njegovom krugu bilo je poput druženja s vašim omiljenim trenerom, najpametnijim profesorom, najgorljivijim motivatorom, najdražim prijateljem, najodanijim saveznikom i naravno, najvećim Goonijem od svih. Bio je u potpunosti dječak. Potpuno vođen srcem. Ne mogu vjerovati da ga nema, no njegov hrapavi, srčani smijeh ostat će sa mnom zauvijek'', rekao je Spielberg.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close