Nije prvi put

Ubojstva i nesreće na filmskim setovima

Poznati glumac Alec Bladwin (68) pucao je iz rekvizita i pritom slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins (42) i ranio redatelja Joela Souzu (48).
Kultura / Film TV | 22. 10. 2021. u 09:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Velika tragedija dogodila se na snimanju filma u Novom Meksiku kada je poznati glumac Alec Bladwin (68) pucao iz rekvizita i pritom slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins (42) i ranio redatelja Joela Souzu (48).

Video: Raw video from scene of deadly shooting on set of Alec Baldwin movie

Snimateljica je prebačena helikopterom u bolnicu New Meyico gdje je preminula, a Souza je vozilom hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent u Santa Feu, radi saniranja ozljeda.

No, ovo, nažalost, nije prvi put da se ovakva tragedija dogodila na nekom filmskom setu.

Video: Twilight Zone the Movie Trailer 1983

"Zona sumraka"

Na snimanju filma "Zona sumraka" 1982. godine poginuo je glumac Vic Morrow i dvoje djece. Na snimanju se srušio helikopter i Morrowu odrezao glavu, a također je stradalo dvoje vijetnamske djece koju su producenti ilegalno angažirali. Redatelj John Landis i četvorica drugih članova filmske ekipe oslobođeni su optužbi za ubojstvo iz nehaja, a obitelji ubijene djece koja su glumila u filmu tek su godinama kasnije završile svoje građanske parnice.

Video: The Crow - Official Trailer

"Vrana"

31. ožujka 1993. snimala se scena kultnog filma 'Vrana' u kojoj glavnog lika, kojeg je utjelovio Brandon Lee, ustrijele i ubiju. No, Michael Massee u kobnoj je sceni trebao pištoljem napunjenim ćorcima pucati prema Leeju, no produkcijskom greškom, u pištolju je ostao i jedan pravi metak koji je usmrtio glumca. Brandon Lee preminuo je u bolnici tijekom operacije, a imao je samo 28 godina. Ostatak filma dovršen je uz pomoć njegova dvojnika i računalnih programa. Massee je nakon tog nesretnog događaja uzeo pauzu od glume, a film "Vrana" nikada nije htio pogledati.

Video: (Warning Disturbing) The Horrifying "Midnight Rider" Train Crash with New Footage

"Midnight Rider"

Pomoćnica snimatelja Sarah Jones ubijena je u veljači 2014. godine tijekom snimanja filma o Greggu Allmanu u Georgiji kada ju je udario vlak. Produkcija nije imala dopuštenje za snimanje na željezničkoj pruzi, a tužitelji su podnijeli kaznenu prijavu protiv redatelja Randalla Millera, koji se izjasnio krivim za ubojstvo iz nehaja. Pušten je na slobodu nakon što je odslužio pola dvogodišnje kazne, a njegova je tvrtka morala platiti kaznu u iznosu od 74.900 dolara. Smrt Sarah Jones pojačala je fokus javnosti na sigurnost filmskih setova, a njezini roditelji nastavili su svoju kampanju za poboljšanje sigurnosti radnika na filmskim setovima.

Video: Deadpool 2 | The Trailer

"Deadpool 2"

Na setu filma "Deadpool 2" poginula je kaskaderka S.J.Harris. Ona je bila profesionalna motociklistica, a poginula je izgubivši kontrolu nad motorom koji je zbog toga proletio kroz prozor zgrade. Snimanje ovog filma bio je njezin prvi kaskaderski projekt.

Kopirati
Drag cursor here to close