''Stariji od vremena''

U Širokom Brijegu projekcija dokumentarnog filma o Veselku Koromanu

Kultura / Film TV | 16. 10. 2014. u 06:31 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruge ''Briješki Pleter'' u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu, 22. listopada 2014. godine u 19 sati održat će se projekcija dokumentarnog filma o Veselku Koromanu.

Film naziva ''Stariji od vremena'' snimljen je u produkcijskoj kući Koncept.
Producent filma je Ivan Vukoja, scenarij je pisao Miroslav Palameta, dok režiju potpisuje Dragan Komadina.

Najnoviju zbirku poezije Veselka Koromana ''Ja putnik'' predstaviti će prof.dr.sc Miroslav Palameta i prof.dr.sc Marko Dragić.

Veselko Koroman rođen je u Radišićima kod Ljubuškog, 7. travnja 1934. Koroman je hrvatski književnik i povjesničar književnosti. Piše pjesme, romane, pripovjetke, eseje, putopisi, književnu kritiku i sastavlja antologije.

Osnovnu školu je završio u obližnjem Ljubuškom, a srednju u Mostaru. Studirao je književnosti filozofiju u Sarajevu na Filozofskom fakultetu.

Uređivao je časopis Život od 1969. do 1972. godine, a od 1995. do 1998. godine mostarskog tromjesečnika za kulturu, književnosti društvovne teme Osvit, zrcalnoga medija Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne. Istom je listu bio na čelu uredničkog vijeća do 17. siječnja 2007. godine.

Potpisnikom je Sarajevske deklaracije o hrvatskom jeziku od 28. siječnja 1971. godine.
Dopisni je član HAZU. Članom je Društva hrvatskih književnika, Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne, Udruženja književnika BiH, hrvatskog i bosanskohercegovačkog PEN-centra.

Kopirati
Drag cursor here to close