Tri filma

U Mostaru započeo tjedan tajvanskog filma

Kultura / Film TV | 16. 04. 2015. u 11:57 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć je u Mostaru započeo Tjedan tajvanskog filma. Prisutnima su se na otvaranju obratili direktor OKC 'Abrašević Vlado Ćorić i predstavnik veleposlanstva Tajvana sa sjedištem u Budimpešti.

Predstavnik veleposlanstva Tajvana je posjetitelje kratko upoznao sa kulturom i povijesti Tajvana, a potom je ukratko nešto rekao i o filmu 'Cape No. 7' koji je sinoć prikazan u dvorani OKC 'Abrašević'.

Večeras u okviru Tjedna tajvanskog filma očekuje projekcija filma "Juliets". Ovaj omnibus kroz tri priče spaja teme, odnos prema povijesti i tragikomični razvoj situacija stvarnosti.

U prvoj priči radnja je smještena u prošlost, u doba političke cenzure i vojne uprave, te ispituje način života pod autoritarnom vlašću. Druga se dotiče života dviju osoba s istim imenom u različitim periodima i postavlja pitanja od odnosima ljubavi i moći.

Treća je tragikomična priča iz sadašnjosti o prekinutom samoubojstvu, te ljubavi koja je nastala iz te situacije. Iako je ova priča ispričana na duhovit način, ona prenosi komadić slatke tuge koja je postala zaštitni znak tajvanske kinematografije.

Projekcija počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close