Odustao

Tom Cruise neće biti jedan od ''sedmorice veličanstvenih''

Kultura / Film TV | 27. 12. 2013. u 17:27 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle godine je objavljeno kako se planira raditi remake kultnog filma Sedmorica veličanstvenih za koji je Nic Pizzolatto već počeo pisati scenarij, a spominjalo se i ime Toma Cruisea za jednu od glavnih uloga.

No sada se čini kako je Cruise odustao od spomenutog projekta, a i Pizzolatto je dobio zamjenu jer se redatelj i scenarist John Lee Hancock primio prepravljanja Pizzolattijevog scenarija.

The Wrap je objavio vijest kako se Hancock pridružio MGM-ovom projektu kao scenarist no nije poznato hoće li se primiti i redateljske palice. Hancock je, među inima, zaslužan i za scenarije filmova Priča o prvaku i Snjeguljica i lovac, kao i nadolazećeg Disneyevog filma Zlurada sa Angelinom Jolie u naslovnoj ulozi.

Disney ga je također angažirao kao redatelja na filmu Kako je spašen gospodin Banks, koji je tek stigao u američka kina.

Originalni film Sedmorica veličanstvenih izašao je 1960. u režiji Johna Sturgesa, temeljen na Sedam samuraja Akire Kurosawe iz 1954. godine.

U filmu su glumili Yul Brynner, Steve McQueen, Charles Bronson, James Coburn, Robert Vaughn, Brad Dexter, Horst Buchholtz kao naslovni junaci koji su kao revolveraši unajmljeni da zaštite siromašno meksičko selo od divljaka koje predvodi Eli Wallach.

Film je bio nominiran za Oscara te je poslužio kao inspiracija za tri filmska nastavka kao i televizijsku seriju.

Kopirati
Drag cursor here to close