Jeste li već gledali?

The Nun 2 puni kina: Nastavak bolji od orginala?

Film ne predstavlja odmak od originalnog naslova, već nastavlja priču gdje je prvi dio stao, otkrivajući šokantno porijeklo zlog demona.
Kultura / Film TV | 14. 09. 2023. u 11:13 Bljesak.info
THE NUN II | OFFICIAL TRAILER

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon zapaženih uspjeha filmova Barbie, Oppenheimer i The Sound of Freedom, nastavlja se trend naslova koji su uspješno privukli publiku pred velika platna.

Posljednji kojem je to pošlo za rukom je nadnardavni horor The Nun 2 (Časna 2), novo poglavlje hit-serijala Conjuring (Prizivanja).

Radnja nas odvodi u 1956. godinu, a prati sestru Irene koja se ponovno suočava sa zlonamjernom silom u obliku demonske časne Valak. Film ne predstavlja odmak od originalnog naslova, već nastavlja priču gdje je prvi dio stao, otkrivajući šokantno porijeklo zlog demona, piše Journal

Pritom gledatelji prate nastojanja dviju mladih redovnica koje riskiraju sve kako bi razotkrile po život opasnu misteriju te ju jednom zauvijek otjerale natrag u pakao.

Premda nastavci često ne dožive slavu originala, The Nun 2 bi mogla zadesiti druga sudbina. Naime, trenutna ocjena na stranici Rotten Tomatoes mu je duplo veća od one prethodnika te je ostvario 75% pozitivnih ocjena od strane verificiranih korisnika stranice.

Foto: Imdb.com / The Nun 2 

No, sasvim je jasno da kvaliteta filma nije nužno ono što ljubitelji horora stavljaju kao prioritet pri odabiru filma koji će pogledati.

O tome svjedoči i podatak da je originalni naslov The Nun stekao najgore kritike i najniže ocjene od cijelog serija Conjuring, a istovremeno je postigao do tada najbolji uspjeh na kino blagajnama.

Što se zarade tiče, film The Nun 2 uspješno slijedi svog prethodnika pa je ovog vikenda, uz američki, osvanuo i na prvom mjestu domaćeg box officea zaradivši 155.335 eura, što je najjače otvaranje franšize Conjuring u Hrvatskoj te drugo najjače otvaranje takvog žanra svih vremena u našoj zemlji. Trenutni rekord drži film It 2.

Kopirati
Drag cursor here to close