Tradicionalni festval filma

Svečano otvoreni '23. Dani hrvatskog filma' u Orašju

Na svečanom otvorenju ovog filmskog festivala u Kino dvorani došli su brojni dužnosnici iz BiH i Hrvatske, veliki broj glumaca, redatelja i osoba iz svijeta filma te prijatelji festivala.
Kultura / Film TV | 02. 09. 2018. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu su u Orašju svečano otvoreni Dani hrvatskog filma.

Na 23. Danima hrvatskoga filma, najvećeg kulturnog događaja u Županiji Posavskoj, prikazat će se osam filmova iz najnovije hrvatske produkcije, te po jedan gostujući film iz BiH i Srbije, kojim se završava festival 8. rujna.

Na svečanom otvorenju ovog filmskog festivala u Kino dvorani došli su brojni dužnosnici iz BiH i Hrvatske, veliki broj glumaca, redatelja i osoba iz svijeta filma te prijatelji festivala.

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nazočio je u svojstvu visokog pokrovitelja svečanom otvaranju filmskog festivala '23. Dani hrvatskog filma' u Orašju, čiji je organizator Udruga Filmski festival Dani hrvatskog filma Orašje.

Otvarajući svečanost hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, kazao je kako Orašje sa ovom produkcijom film festivala stvara jednu potpuno novu dimenziju, te je iskazao zadovoljstvo što se i ove godine, sa različitih strana RH i BiH došlo na ovaj tradicionalni festval filma, kako bi se podijelila radost i sa lokalnim ljudima.

Čović je uputio i zahvalu Ivi Gregureviću, inicijatoru velikog kulturnog događaja u Orašju, kao i svima onima koji ga podržavaju na ovom njegovom putu te je poželio svima u ovih osam dana festivala, da uživaju u filmskoj umjetnosti.

"Svi vi koji podržavate ovakve projekte nas Hrvata, projekte koji nas i definiraju u kulturnom smislu kao hrvatski narod, hvala vam od srca, kazao je Čović, uz naglasak na zajedništvo, kako bi ovaj projekt kao i mnogi drugi poslali posebnu poruku koje će se vidjeti s obje strane Save.

Kopirati
Drag cursor here to close