Mali kreativci

Star Trek u režiji mostarskih mališana

Djeca su gledala film, koji su sami radili za vrijeme ljetnih praznika
Kultura / Film TV | 04. 09. 2020. u 08:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Likovi Zvjezdanih staza, u režiji malih kreativnih umova, prošetali su platnom u mostarskom vrtiću Čudesna šuma.

Sve je započelo prije četiri godine, kada je Marko Letica, dječak koji je pohađao vrtić iznio tetama svoju ideju da on i njegova vrtićka družina snime repliku 'Star trek serijala'.

''Marko je pokazao izniman talent na raznim poljima. Trudili smo se da mu budemo podrška u realizaciji njegovih ideja, te se naša suradnja, da tako kažem, nastavila i nakon što je Marko postao veliki dječak i napustio našu Ustanovu'', rekla je direktorica Čudesne šume Ivana Brkljača.

Foto: Bljesak.info

Prije nekoliko godina Marko je napisao svoj prvi roman, a neposredno nakon toga je iznio ideju za film.

''Kolegica i ja smo ga podržale u ideji kao i djeca. Prvi film je trajao 10-ak minuta, ali su djeca bila maksimalno angažirana. Marko se pokazao kao pravi režiser i izvrstan koordinator projekta. Raspust se od tada željno iščekuje, a u međuvremenu Marko radi na novim scenarijima, te filmovi postaju sve kvalitetniji. Filmovi su replika Star trek serijala, ali pršte od dječje kreativnosti.

Osim glume, gotovo sve rekvizite izrađuju djeca, sami su  koreografi, scenografi, snimatelji i glumci. Marko se dobro snalazi po pitanju montaže, a filmovi su puni zanimljivih specijalnih efekata'', rekla je Brkljača.

Kopirati
Drag cursor here to close