Berlin

Spielbergu nagrada za životno djelo: Majka ga nagovorila na film

Govoreći o poluautobiografskom ostvarenju "Fabelmanovi", Spielberg je otkrio da ga je majka uvijek poticala da snimi film o svom djetinjstvu.
Kultura / Film TV | 22. 02. 2023. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proslavljenom američkom filmskom redatelju Stevenu Spielbergu uručena je nagrada za životno djelo na 73. Berlinskom filmskom festivalu.

Primajući Počasnog zlatnog medvjeda za životno djelo Spielberg je rekao da ga i danas, u 76. godini života uzbuđuju planovi za snimanje novih filmova, prenijela je Srna.

Poznat po najomiljenijim blockbusterima u povijesti kinematografije kao što su "Ajkula" i "E.T." nedavno je završio, jedan za drugim dva filma - poluautobiografski "Fabelmanovi" i "Priča sa zapadne strane", remake klasičnog holivudskog klasika, ljubavno-dramskog mjuzikla iz 1961. godine.

Govoreći o poluautobiografskom ostvarenju "Fabelmanovi", Spielberg je otkrio da ga je majka uvijek poticala da snimi film o svom djetinjstvu.

"Moja mama je govorila - `Dala sam ti toliko dobrog materijala, kada ćeš ga iskoristiti?", ispričao je Spielberg.

Video: The Fabelmans | Official Trailer [HD]

Poznat po svojim popularnim, pristupačnim i uvjerljivim filmovima, Spielberg je uputio savjet potencijalnim filmskim stvaraocima da uvijek počnu od priče.

"Ako želite da budete filmski redatelj, prije svega pišite. Priča će učiniti da publika obrati pažnju na vas, a ne snimci", poručio je američki redatelj.

Spielberg je rekao da završava rad na scenariju pod naslovom "Napoleon" koji je njegov prijatelj, čuveni američki redatelj Stanley Kubrick ostavio nedovršenim poslije smrti 1999. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close