Filmovi pred publikom

SFF: U Mostar stižu velika imena iz svijeta filma

"Zapravo, Mostar je nakon odluke da festival u Sarajevu ide online postao jedino mjesto u kojem će se filmovi prikazivati pred publikom. Tako da tim više Mostar dobiva na značaju. To je razlog i što u Mostar dolazimo s dvije ekipe...''
Kultura / Film TV | 12. 08. 2020. u 21:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan dio programa 26. Sarajevo Film Festivala održavat će se i u Mostaru, od 14. do 19. kolovoza. Bit će prikazano pett filmova, a sve projekcije počinju u 21 sat, na platou novog, moderno uređenog tržnog centra Plaza na Bišća polju.

Ulaznice po cijeni od 5 KM su u prodaji online na službenim stranicama festivala www.sff.ba te fizički u McDonald's u (Kardinala Stepinca bb) u Mostaru i McDonald's Driveu na Bišća Polju bb u Mostaru. Broj ulaznica ograničen, stoga požurite po svoju, navodi se u PR priopćenju.

Također, Sarajevo film festival u Mostar donosi i dašak filmskog glamura, pa je prije projekcija od 20 sati planirano druženje za sve posjetitelje uz bogatu zakusku, glazbu i piće.

U subotu, nakon svjetske premijere filma "Koncentriši se, baba", glumci i članovi filmske ekipe pozdravit će publiku.

Prostor na kojem će se održavati festival danas je posjetio i direktor Sarajevo film festivala Mirsad Purivatra.

"Zapravo, Mostar je nakon odluke da festival u Sarajevu ide online postao jedino mjesto u kojem će se filmovi prikazivati pred publikom. Tako da tim više Mostar dobiva na značaju. To je razlog i što u Mostar dolazimo s dvije ekipe, predstavit ćemo dva filma i da uživamo u ambijentu prekrasnog ljetnog kina u okviru novog plaza centra. Nadamo se da će ovo prerasti u tradiciju i da će Mostarci ali i svi drugi prepoznati užitak gledanja filmova, da će odgovoriti na naš poziv i da će ovo postati tradicija da se Sarajevo film festival održava i u Mostaru", Purivatra.

Istaknuo je kako se nada da će kultura gledanja filmova u kinu u Mostaru ponovno zaživjeti nakon što se poboljša epidemiološka situacija, a posebno jer Mostar dobiva još jedno kinu u rujnu u tržnom centru Plaza. Također, dodao je kako se dolasku u Mostar veseli i velik dio ekipe filma "Koncentriši se, baba".

"Najmanje pola ekipe filma 'Koncetriši se, baba' trebao bi se u subotu pokloniti mostarskoj publici. Između ostalih očekujemo dolazak Pjera Žalice, Jasne Žalice, Emira Hadćihafizbegovića, Jadranke Đokić, Branimir Popović, Admir Glamočak i drugi. U nedjelju prikazujemo film 'Otac' u kojem glavnu ulogu igra Goran Bogdan čiji dolazak također očekujemo", dodao je direktor Festivala.

Glumica iz filma "Koncetriši se, baba" Mira Banjac nedavno se prisjetila Mostara i mostarske publike.

"Moj veliki naklon publici u Mostaru. Željna sam Mostara, tog prelijepog grada. Sjećam se da sam na jednoj predstavi uz buket cvijeća dobila i korpu trešanja s Bune od jednog lijepog momka iz Mostara, tajnog obožavatelja. Korpa s trešnjama je bila božanstvena", prisjetila se Banjac.

Film "Provincijalni Wisconsin" ("Small Town Wisconsin") američkog redatelja Nielsa Muellera na programu je 17. kolovoza, odnosno u ponedjeljak.

Iduće večeri bit će prikazan film slavnog talijanskog redatelja Mattea Garronea, adaptaciju čuvene bajke Carla Collodija, "Pinocchio". Ovo je zasigurno jedan od najiščekivanijih filmova 2020. godine.

Festival će zaključiti film "Noćna smjena" ("Night Shift") 19. kolovoza odnosno u srijedu, navodi se u priopćenju za medije.

ULAZNICE

Ulaznice za projekcije u Mostaru možete kupiti online putem službene stranice Sarajevo film festivala www.sff.ba i na prodajnim mjestima:

Ulaznice za projekcije u Mostaru kupuju se online putem web stranice Sarajevo Fil

BOX OFFICE LOKACIJE:

McDonald's, Kardinala Stepinca bb, Mostar

McDonald's Drive, Bišće Polje bb, Mostar

RADNO VRIJEME 12-19 KOLOVOZ

McDonald's: 11:00 – 18:00

McDonald's Drive: 19:00 – 21:30

 

Kopirati
Drag cursor here to close