"Zašto mama vazda plače?"

Šesta nagrada za film mlade Mostarke

Film "Zašto mama vazda plače?" mostarke Karmen Obrdalj osvojio je nagradu i u Makedoniji
Kultura / Film TV | 16. 10. 2020. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Film "Zašto mama vazda plače?" mostarke Karmen Obrdalj osvojio je Nagradu za najbolji kratki dokumentarni film na Tetova International Film Festivalu ODA (TIFF ODA) u Makedoniji koji se ove godine održavao od 9. - 15. listopada. Ovo je šesta nagrada za film.



Sinopsis filma:

“Dovoljno mi je bilo misliti i dan i noć o tebi.”

Film prati Enu, koja otkriva ljubavna pisma njenih roditelja. Dopisivanje je trajalo dok su bili razdvojeni u ratu, na najbeznadnijem mjestu na svijetu – zaraćenoj Bosni i Hercegovini.
Ena se putovanjem u Grad iz djetinjstva; Pustograd prisjeća skoro nemoguće ljubavi njenih roditelja. Kada je počeo rat u Mostaru, Enini roditelji, bračni par različitih nacionalnosti sklanjaju se od rata iz Mostara u Pustograd gdje Enin otac biva odveden u zatočeništvo. Ena i njena majka ostaju izgubljene same u svijetu.

Žive u strepnji ne znajući je li njihova druga polovica mrtva ili živa. Šest mjeseci nakon odlaska Eninog oca, Ena i majka dobivaju prvo pismo. Pismo dolazi neadresirano, nepoznatim putevima. Tada počinje njihovo razmjenjivanje pisama; prolaze mjeseci kada se ne čuju, dok Ena i majka sve vrijeme strepe za njegovim životom.

Kopirati
Drag cursor here to close