Poslastica za ljubitelje filma

Sarajevo Film Festival ponovno u Mostaru

Festival u Mostaru počinje svjetskom premijerom filma "Deset u pola" Danisa Tanovića.
Kultura / Film TV | 05. 08. 2021. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo Film Festival i ove godine dolazi u Mostar.

U Ljetnom kinu Cineplexx Plaza Mostar, ispred Tržnog centra Plaza, Mostarci i njihovi gosti i ove godine će od 13. do 20. kolovoza imati priliku uživati u najboljim filmovima 27. Sarajevo Film Festivala.

Festival u Mostaru počinje svjetskom premijerom filma "Deset u pola" Danisa Tanovića.

Sve se u Sarajevu može ismijavati i biti tema viceva, osim jedne stvari, kaže Tanović, a to je odgovor na pitanje: "Gdje su najbolji ćevapi u Sarajevu?".

U glavnim ulogama su Branko Đurić i Izudin Bajrović, mladi glumci s Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Kerim Čutuna i Helena Vuković, a glume i Anja Matković, Goran Navojec, Nermin Tulić, Mediha Musliović, Davor Domazet, Almir Palata Prle, Faketa Salihbegović Avdagić, Semir Krivić, Ermin Sijamija, Boris Ler, Sanin Milavić, Mirvad Kurić, Miroljub Mijatović, Armis Mašić.

Projekcije u Ljetnom kinu Cineplexx Plaza Mostar su svaku večer u 21:30 sati.

Ulaznice su u prodaji online putem www.sff.ba, a od 9. kolovoza se mogu kupiti na pultu Cineplexx Plaze Mostar svakim danom od 14:00 do 22:00 sata.

Ovo je druga godina kako se projekcije Sarajevo Film Festivala održavaju i u Mostaru. Datumi održavanja su isti od 13. do 20. kolovoza

Uz projekcije filmova, planiran je i popratni program u jedinom Ljetnom kinu Mostara.

Nakon Mostara, Sarajevo Film Festival putuje i u Jajce. Na Tvrđavi Jajce od 25. do 28. kolovoza bit će prikazan izbor filmova s ovogodišnjeg Festivala, a u Muzeju AVNOJ-a će biti projekcije filmova za djecu.

Projekt u Jajcu se realizira uz podršku Fondacije za kinematografiju, a posebno su ga podržali Vlada Srednjobosanskog kantona, Općina Jajce i JU Agencija Jajce.

Kopirati
Drag cursor here to close