Povijesni podvig

Rusija počinje snimati prvi film u svemirskoj orbiti

Ekipa planira snimiti segmente novog filma pod nazivom "Izazov" o kirurgu koji je pozvan da požuri na svemirsku stanicu kako bi spasio člana posade koji ima srčano oboljenje.
Kultura / Film TV | 05. 10. 2021. u 07:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Ruski kozmonauti

Prvi put u povijesti, Rusija bi trebala lansirati glumicu i filmskog režisera u svemir kako bi snimili dugometražni film u orbiti.

Glumica Yulia Peresild i režiser Klim Shipenko trebali bi u utorak krenuti za Međunarodnu svemirsku postaju u ruskoj svemirskoj letjelici Soyuz zajedno sa kozmonautom Antonom Shkaplerovom, veteranom tri svemirske misije.

Nakon 12 dana na svemirskoj postaji, Peresild i Shipenko će se vratiti na Zemlju sa drugim ruskim kozmonautom.

Ekipa planira snimiti segmente novog filma pod nazivom "Izazov" o kirurgu koji je pozvan da požuri na svemirsku stanicu kako bi spasio člana posade koji ima srčano oboljenje.

Govoreći na konferenciji za novinare u ruskom pogonu za lansiranje svemirskih raketa u Baikonuru u Kazahstanu, Peresild je priznala da je obuka za misiju bila iscrpljujuća, ali ju je opisala kao priliku koja se pruža jednom u životu.

''Radili smo jako puno i zaista smo umorni, iako smo dobre volje i nasmijani'', kazala je 37-godišnja glumica.

''Bilo je teško psihički i fizički, ali mislim da će jednom kad postignemo cilj, sve to izgledati lako i sjećat ćemo se toga s osmijehom'', objasnila je.

Neki ruski mediji bili su skeptični u vezi sa planom snimanja ovog filma, a navodno je bilo sumnji i unutar ruskog svemirskog programa.

Ruski dio Međunarodne svemirske postaje prostorno je znatno manji u odnosu na američki. Proširen je u srpnju nakon dugo očekivanog dolaska novog laboratorijskog modula, Nauka, koji tek treba biti potpuno integriran u postaju.

Nakon što u utorak stignu na svemirsku stanicu, filmska ekipa pridružit će se Thomasu Pesquetu iz Europske svemirske agencije, NASA-inim astronautima Marku Vande Heiju, Shane Kimbrough i Megan McArthur, ali i Akiju Hoshideu iz Japanske agencije za svemirska istraživanja i kozmonautima Roscosmosa Olegu Novitskiyu i Pyotru Dubrovu.

Kopirati
Drag cursor here to close