Omiljeno lice

Rastanak s Meredith Gray: Je li došao kraj seriji Uvod u anatomiju?

Nova sezona nam je na ekrane vratila jedno dobro poznato lice – doktoricu Addison Montgomery, bivšu suprugu nekoć glavnog protagonista serije Derecka Sheparda.
Kultura / Film TV | 16. 01. 2023. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova 19. sezona Uvoda u anatomiju službeno je s prvim dijelom startala još 6. listopada na programu ABC-a, a u dogledno bi vrijeme trebala stići i na popularne streaming servise Hulu i Netflix.

Kraj druženja s Meredith Gray

Kreativni tim je odlučio ovu sezonu razdijeliti na dva dijela, a epilog druge dao nam je nagovijestiti najavni video koji je ovih i službeno predstavljen gledateljima. U njemu postaje jasno kako će nam novi nastavci donijeti i kraj druženja s doktoricom Meredith Gray, višegodišnjom glavnom protagonisticom serijala.

On je zakazan za 23. veljače, kada službeno s prikazivanjem kreću preostali nastavci 19. sezone, prenosi Journal

No, vratimo se nakratko u prošlost… Sezona je započela s nizom promjena, od kojih je najznačajnija bila upravo onda da se Meredith Gray pojavila u samo osam epizoda . Njezin izostanak opravdan je novim televizijskim projektom glumice Ellen Pompeo.

Ipak, glas doktorice Gray i dalje nas je vodio kroz novu sezonu, a Ellen se okušala i kao producentica serije. Njezin izostanak utjecao je i na pojavljivanje novog ljubavnog interesa – doktora Nicka Marsha, kojeg je utjelovio glumac Scott Speedman.

Velika petorka

Ipak, nova sezona nam je na ekrane vratila jedno dobro poznato lice – doktoricu Addison Montgomery, bivšu suprugu nekoć glavnog protagonista serije Derecka Sheparda. Istinske obožavatelje serije zasigurno je razveselio povratak doajena Richarda Webbera i Miranda Bailey, koji su se u novoj sezoni pojavili, premda su službeno napustili svoje pozicije u bolnici.

Video: Grey

Devetnaesta sezona donosi i novu generaciju stažista, a radnja je usmjerena na njih petero – Blue, Griffith, Mika, Jules i Lucas. Zvuči li poznato? Nova velika petorka uvelike je nadahnuta onom originalnom koju su činili Meredith, Alex, George, Izzie i Cristina.

A prva epizoda nam donosi priču koja već na prvu djeluje dobro poznato! Naime, stažistica Jules saznaje da je muškarac s kojim je prethodno spavala liječnik u bolnici u kojoj mora obaviti staž. O da, upravo tako je započela ljubavna priča Meredith Gray i Derecka Sheparda.

Hoće li ovo biti i posljednja sezona serije? Premda gledanost opada iz sezone u sezonu, Uvod u anatomiju se uspješno othrvao “cancelliranju”. Službena informacija za sada glasi kako su produkcijska i televizijska kuća u pregovorima oko slavljeničke 20. sezone. Ipak, vidjet ćemo hoće li nova sezona “preživjeti” privremeni izostanak glavne junakinje, doktorice Gray. Uostalom, ima li smisla nastaviti bez glavne junakinje?

Kopirati
Drag cursor here to close