SFF

Purivatra napušta poziciju direktora Sarajevo Film Festivala

Na poziciji direktora Festivala Mirsada Purivatru će naslijediti Jovan Marjanović…
Kultura / Film TV | 14. 02. 2022. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mirsad Purivatra, osnivač Sarajevo Film Festivala, napušta poziciju direktora Festivala koju je obnašao u proteklih 27 godina. Ubuduće će obavljati dužnost predsjednika Udruženja Obala Art Centar pod čijim okriljem djeluje Sarajevo Film Festival, objavio je sarajevski filmski festival.

''Ponosan sam na sve što smo napravili u proteklih 27 godina postojanja Festivala. Krenuli smo od nule, u vrijeme opsade našeg grada, a danas smo institucija na koju s poštovanjem gledaju i na koju rado dolaze filmski autori i filmska industrija regije i svijeta. Bilo je to putovanje na kojem smo se susretali s mnogim izazovima. Uz timski rad koji je bio naša prepoznatljivost svih ovih godina, izazove smo pretvarali u uspješne projekte, uvijek iznova postavljajući i osvajajući visoke standarde. Svo ovo vrijeme bili smo posvećeni našoj misiji da otkrivamo, podržavamo i promoviramo domaće i regionalne filmske autore i industrije. Sretan sam što je Sarajevo Film Festival postao najznačajnija platforma za razvoj bh. filmske industrije i koprodukcije u regiji te samim tim i dio brojnih uspješnih priča o bh. filmu i filmu čitave regije. Posebno zadovoljstvo je spoznaja da je tim koji sam vodio protekle tri decenije Sarajevu podario jedan veliki brand koji ga širom svijeta promovira kao grad kulture i filma. Kao direktor Festivala imao sam čast i zadovoljstvo da ugostim najbolje bh. i regionalne filmske autore, kao i neke od najznačajnijih filmskih stvaralaca današnjice koji su postali svojevrsni ambasadori Sarajeva i Sarajevo Film Festivala'', izjavio je Purivatra.

Na poziciji direktora Festivala Mirsada Purivatru će naslijediti Jovan Marjanović, koji je do sada rukovodio festivalskim Odjelom za industriju i bio ko-direktor Sarajevo Film Festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close