Vrtoglava cijena

Pronađeni na smeću, pa završili na aukciji: Prodani scenariji dviju epizoda Prijatelja

Djelatnici aukcijske kuće Hanson Ross u Hertfordshireu rekli su da su bili "zapanjeni fenomenalnim globalnim zanimanjem" za scenarije
Kultura / Film TV | 13. 01. 2024. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva scenarija za američku TV seriju Prijatelji, pronađena u smeću prije 25 godina, prodana su na aukciji u Ujedinjenom Kraljevstvu za 22 tisuće funti.(25.500 eura). Prvotna procjena za scenarije dviju epizoda "s Rossovim vjenčanjem" iznosila je između 600 i 800 funti, no onda je došlo do velikog svjetskog interesa, prenosi Hina.

Kupac

Dano je ukupno 219 ponuda iz svih dijelova svijeta, uključujući Sjedinjene Države, Njemačku, Španjolsku, Australiju, Ukrajinu, Dubai i Švicarsku, a konačni kupac je bio međunarodni ponuđač koji je sudjelovao preko interneta.

Djelatnici aukcijske kuće Hanson Ross u Hertfordshireu rekli su da su bili "zapanjeni fenomenalnim globalnim zanimanjem" za scenarije, koji su trebali biti uništeni odmah poslije snimanja 1998.

Scenarije je slučajno pronašla bivša djelatnica londonskog Fountain Studiosa i više od 20 godina su bili u njenom noćnom ormariću, rekla je aukcijska kuća.

Slučajno pronađeni

"Radila sam u administrativnoj podršci u Fountain Studiosu. Nikada nisam vidjela nikoga od glumaca iz Prijatelja, no pamtim da je bilo veoma radno", rekla je 60-godišnjakinja koja živi u Londonu.

"Pronašla sam ih u košu za smeće nekoliko tjedana nakon što je završeno snimanje. Bio je dio mog posla pobrinuti se da sve bude uredno i da ne ostane smeća. Nisam bila sigurna što da učinim s njima pa sam ih stavila u ladicu u svom uredu. Sjećam se da sam se pitala kome od glumaca pripadaju."

Ona je rekla je da otišla iz Fountain Studiosa 1999. i sve stvari iz svog stola, uključujući scenarije, stavila u veliku kartonsku kutiju.

"Pronašla sam ih tek nekoliko mjeseci kasnije, kad sam pregledavala kutiju. Završili su u noćnom ormariću i otad su bili tamo", dodala je.

Kopirati
Drag cursor here to close