Četvrti dan

Program četvrtog dana Mediteran Film Festivala

Mediteran Film Festival održava se od 11. do 15. listopada u Širokom Brijegu.
Kultura / Film TV | 14. 10. 2022. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I četvrti festivalski dan krenut će projekcijama iz programa 'U Fokusu'. Od 16 sati na programu je film španjolskih redatelja Amaia Ramireza i Raula de la Fuenta 'Maldita, ljubavna pjesma Sarajevu', 'Ovo mučno sjećanje koje nije moje' redatelja Panosa Aprahamiana iz Libanona i 'Martin Torpedo' hrvatskog redatelja Tonija Jelenića. U ovom bloku bit će prikazan i španjolski kratki dokumentarac 'Ovo nije moja majka' španjolskog redatelja Kaiera Loarte i 'Bokahontas' redateljice Jane Radan.

Konkurencija je na programu od 18 sati a otvara je španjolski 'Bancal' redatelja Rafaela Montezume, i talijanski 'Djeca uspavanog diva' redatelja Lorenza Palotte.

OFF program donosi igrani film 'Divljaci' Daria Lonjaka - priču o tri navijača hrvatske nogometne reprezentacije koji pljačkaju benzinsku postaju kako bi otišli na finale Svjetskog prvenstva u Moskvu. Bježeći od policije prelaze granicu s Bosnom i Hercegovinom te u šumi zalutaju u teroristički kamp. U filmu glume Maja Jurić, Branko Janković, Alen Liverić, Dejan Aćimović, Borko Perić.

Od 22 sata, u službenom natjecateljskom programu, bit će prikazan i film slovenske redateljice Katarine Jazbec 'Ne možeš me automatizirati' te dugometražni dokumentarac 'Igra skrivača', talijanske redateljice Victorie Fiore.

U jutarnjem programu za djecu, MFF Fora, bit će prikazan animirani film 'Put oko svijeta za 80 dana'. Obiteljska je to avantura redatelja Samuela Tourneuxa, temeljena na istoimenom romanu i nezaboravnom klasiku velikog Julesa Vernea koji i dan-danas osvaja i nadahnjuje sve uzraste čitatelja.

Podsjećamo, Mediteran Film Festival održava se od 11. do 15. listopada u Širokom Brijegu. U konkurenciji je deset dugometražnih dokumentaraca koji će se boriti za nagradu MFF ''Grand Prix'', te deset kratkometražnih dokumentarnih filmova koji se natječu za MFF ''Best Short''. Najbolji film birat će i publika a taj film čeka nagrada MFF ''Audience Award'' .

*Generalni pokrovitelj Mediteran Film Festivala je HT Eronet.

Više informacija potražite na službenoj web ili Facebook stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close