Perspektiva

Producent Zoran Galić na film marketu u Cannesu

Kultura / Film TV | 03. 05. 2017. u 14:04 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Institucija EFP (European Film Promotion) čiji je član Udruga filmskih radnika BiH je odabralo 20 najperspektivnijih europskih producenata za sudjelovanje u programu ''Producers on the Move'', koji će se održati u sklopu marketa Cannes Film Festivala od 17.do 28. svibnja.

Ispred Bosne i Hercegovine Zorana Galića za ovaj program nominirala je Udruga filmskih radnika BiH i Galić će biti sudionik 18. izdanja ovog programa kao jedan od 20 najperspektivnijih europskih mladih filmskih producenata. Tijekom pet dana od 19. do 23. svibnja odabrani producenti sudjelovat će u programu prezentiranja svojih filmskih projekata, imat će niz odabranih sastanaka, te će sudjelovati na posebno kreiranim prezentacijama, uključujući i prezentaciju i razgovor s predstavnicima koprodukcijskog fonda Eurimages.

Zoran Galić mladi je producent iz Banja Luke, a član je Udruge filmskih radnika BiH. Producirao je i koproducirao nekoliko igranih filmova među kojima su i "32. decembar", "Motel Nana" i "Svi sjeverni gradovi" koji je prošle godine premijerno prikazan na Locarno Film Festivalu.

Kriteriji za sudjelovanje i odabir su visoki, a ključni zahtjev je da kandidati imaju iskustva u međunarodnoj koprodukciji i distribuciji. Konačni izbor pokazuje da kvaliteta i poduzetništvo nisu ograničeni samo na producente iz većih europskih zemalja, nego se nalaze i u zemljama kao što su Latvija, Island, ili kako se pokazalo prethodnih godina i manjim zemljama kao što su Mađarska te Bosna i Hercegovina.

Ovo je drugi put za Bosnu i Hercegovinu da ima predstavnika u ''Producers on the Move'' programu, a Udruga filmskih radnika postala je član EFP-a točno prije dvije godine i vrlo brzo se uključio u rad ove važne europske institucije, navodi se u priopćenju Udruge filmskih radnika BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close