Film Jasmile Žbanić

Premijera filma 'Quo vadis, Aida?' u Memorijalnom centru Srebrenica

Projekcija filma "Quo vadis, Aida?" za mlade bit će upriličena u 11 sati a nakon nje uslijedit će diskusija s mladima i svjedocima događaja iz UN baze u Potočarima.
Kultura / Film TV | 08. 10. 2020. u 09:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovačka premijera filma "Quo vadis, Aida?" rediteljice Jasmile Žbanić najavljena je za 10. listopada u Memorijalnom centru Srebrenica.

Obuhvatit će dvije posebne projekcije - jednu za mlade iz Srebrenice, BiH i cijele regije, a drugu za prijatelje filma, udruženja žrtava i zvanice te dvije panel-diskusije koje će pratiti projekcije filma, priopćeno je iz Memorijalnog centra Srebrenica.

Navodi se da je Memorijalni centar Srebrenica preduzeo sve mjere zaštite od pandemije virusa Covid-19, te na žalost mediji neće moći prisustvovati projekcijama zbog ograničenja broja prisutnih u dvorani.

Projekcija filma "Quo vadis, Aida?" za mlade bit će upriličena u 11 sati a nakon nje uslijedit će diskusija s mladima i svjedocima događaja iz UN baze u Potočarima, u kojoj će sugovornici biti rediteljica Jasmila Žbanić, glumac Dino Bajrović i svjedokinje događaja iz jula 1995. godine u UN Bazi u Potočarima Emina Sinanović i Almasa Salihović.

Za zvanice projekcija će biti održana u 15 sati, a potom će biti upriličen razgovor "Uloga filmske umjetnosti u kulturi sjećanja" sa direktorom Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Emirom Suljagićem i Jasmilom Žbanić, navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close