Festival dokumentarnog filma

Predstavljamo žiri 24. Mediteran Film Festivala

24. Mediteran Film Festival, čiji je generalni pokrovitelj HT Eronet, bit će održan od 10. do 14. listopada u Širokom Brijegu.
Kultura / Film TV | 26. 09. 2023. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dejan Dabić, Asja Krsmanović i Vlado Zrnić članovi su žirija 24. Mediteran Film Festivala u okviru dugometražnog dokumentarnog filma.

Vištica, Zupe i Obrdalj biraju najbolji kratki dokumentarac

Ornela Vištica, Igor Zupe i Karmen Obrdalj članovi su žirija 24. MFF-a u okviru kratkometražnog dokumentarnog filma.

Ornela Vištica je kazališna, filmska i televizijska glumica iz Mostara, a trenutno je članica Satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu. Igor Zupe redatelj je umjetničkih i dokumentarnih filmova o glazbi i umjetnosti čiju su filmovi prikazivani i u renomiranim svjetskim galerijama i muzejima. Karmen Obrdalj je redateljica koja iza sebe ima šest igranih kratkih filmova, te jedan kratki dokumentarni film. Autorica je filma 'Brzi' koji će premijeru imati na Mediteran Film Festivalu.

Foto: PR / Žiri u ovom sastavu bira najbolji kratki dokumentarac

Žiri u ovom sastavu proglašava najboljim autora iz kategorije kratkometražnog dokumentarnog filma te dodjeljuje nagradu MFF projektor 'Best Short'.

Žiri za najbolju kameru

Mediteran Film Festival će po prvi puta dodjeljivati još jednu nagradu kojoj će biti pokrovitelj Asocijacija snimatelja i snimateljica u BiH, te će one najbolje birati članovi asocijacije. Svi filmovi iz natjecateljskog programa biti će u konkurenciji za nagradu koja nosi naziv 'Best Camera', s potpisom ASBH.
Žiri za najbolju kameru čine snimatelji Mustafa Mustafić, Antoni Ćorić i Pero Pavlović.

Mustafa Mustafić predsjednik je Asocijacije snimatelja Bosne i Hercegovine i dobitnik brojnih nagrada i priznanja. Antoni Ćorić je snimatelj, montažer, voditelj tehničkog odjela Mediteran Film Festivala i član Asocijacije snimatelja i snimateljica u BiH. Pero Pavlović snimatelj je i redatelj nekoliko kratkih dokumentarnih i igranih filmova od kojih su neki nagrađivani na filmskim festivalima. Jedan je od osnivača i predsjednik Skupštine Asocijacije snimatelja u Bosni i Hercegovini.

Žiri u ovom sastavu, među dvadeset filmova u konkurenciji, bira MFF 'Best Camera'.

Podsjećamo, 24. Mediteran Film Festival, čiji je generalni pokrovitelj HT Eronet, bit će održan od 10. do 14. listopada u Širokom Brijegu.

Više informacija potražite na službenoj web ili Facebook stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close