AJB DOC

Poziv za prijave na Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans

U fokusu Festivala bit će dokumentarni filmovi namijenjeni televizijskom emitiranju, priopćeno je iz te medijske kuće.
Kultura / Film TV | 21. 02. 2019. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Al Jazeera Balkans objavljuje poziv autorima i produkcijskim kućama za sudjelovanje na drugom izdanju Al Jazeera Balkans Documentary Film Festivala (AJB DOC), koje će biti održano u Sarajevu od 20. do 24. rujna 2019. 

U fokusu Festivala bit će dokumentarni filmovi namijenjeni televizijskom emitiranju, priopćeno je iz te medijske kuće. 

AJB DOC Film Festival rezultat je iskustva televizijske kuće Al Jazeere Balkans u dugogodišnjem radu s produkcijom, akvizicijom i emitiranjem dokumentarnih filmova, a cilj je afirmirati autore i filmove koji se bave društvenim fenomenima, stavljajući u fokus univerzalne ljudske vrijednosti. 

Prijave za drugo izdanje AJB DOC Film Festivala šalju se putem aplikacijskog formulara na web-stranici www.ajbdoc.ba ili platforme Film Freeway. Redovni rok za prijave je 10. svibanj, a produženi 31. svibanj 2019. 

Prijaviti se mogu produkcijske kuće i autori bez ograničenja zemlje porijekla, a jedan od glavnih kriterija je format TV dokumentarca s minimalnim trajanjem od 22 do 27 minuta i maksimalnim od 44 do 52 minute. Svi dodatni detalji vezani za prijave i uvjete dostupni su na službenoj festivalskoj stranici. 

Službena selekcija AJB DOC Film Festivala bit će predstavljena početkom rujna 2019. 

Od prispjelih prijava, u službenoj natjecateljskoj selekciji bit će prikazano 12 dokumentarnih filmova, u nenatjesateljskom "Last Minute Cinema" četiri, a u posebnoj selekciji "AJB Prikazuje" tri filma. 

Na AJB DOC Film Festivalu bit će dodijeljene nagrade u tri kategorije, a svi izabrani filmovi mogu biti razmatrani i za potpisivanje akvizicijskog ugovora i prikazivanje u programu Al Jazeere Balkans.


Kopirati
Drag cursor here to close