Pad profita, gubici...

Potvrđeno je: Netflix u 2023. godini ukida dijeljenje računa i uvodi - reklame!

Vijest koju korisnici najvećeg streaming servisa nisu dočekali s oduševljenjem
Kultura / Film TV | 23. 12. 2022. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dijeljenje lozink na Netflixu uobičajena je stvar, no baš kao što su brojni mediji prenosili u posljednjih nekoliko mjeseci, ovaj popularni stremer zaključio je da to više nije dobra ideja, i to iz više razloga.

Naime, uslijed pada profita tijekom 2022. godine i sve manjeg broja pretplatnika, Netflix se sprema provesti oštre mjere, a sada je i potvrđeno da će prve korisničke račune zahvatiti već u siječnju 2023. godine!

Unatoč sve većem broju gledanosti najpopularnijih filmskih i TV naslova, streaming servis bilježi gubitak od gotovo milijun pretplatnika samo u razdoblju između travnja i srpnja, a većina tih pretplatnika je prema dostupnim podacima odlučila isključiti svoje račune kako bi se priključili onim postojećim.

Upravo zato će, počevši od 2023. godine, Netflix tražiti veću pretplatu za one koji dijele svoje račune, a u planu je da se ovaj način streamanja u potpunosti ukine već do sredine 2023. godine. Najveća potvrda i dokaz ove velike promjene definitivno su uvjeti usluga za korištenje streaming servisa u kojima jasno stoji kako dijeljenje računa krši uvjete koje svi moraju prihvatiti prilikom registracije na streaming platformu. Po svemu sudeći, odvajanje računa započeti će u zemljama SAD-a, a vrlo brzo bi se trebalo proširiti i na ostatak svijeta.

No, to nije jedina novost. Kako bi dodatno povećali prihode, Netflix ekranizacije od sada će biti dodatno “obogaćene” promidžbenim programom, odnosno reklamama koje će u 2023. godini postati sastavni dio Netflixa, baš kao što je to učinio i YouTube prije nekoliko godina.

Naravno, uvođenje reklama podrazumijeva uvođenje Premium računa, odnosno računa koji će koštati znatno više, a koji će biti pošteđeni čestih prekida tijekom uživanja u omiljenim filmovima i TV serijama.

Kao što smo mogli očekivati, korisnici diljem svijeta ovu vijest i nisu dočekali s oduševljenjem, a mnogi su već na Twitteru obznanili kako planiraju potpuno napustiti ovu streaming uslugu u trenutku kada uvedu dodatne naplate. Hoće li sve to potaknuti Netflix da promijeni svoju odluku i uvede ipak nešto prihvatljivije opcije, ostaje nam tek otkriti.

Kopirati
Drag cursor here to close