SFF

Počasno Srce Sarajeva Wimu Wendersu

Wenders se vraća Sarajevo Film Festivalu deset godina nakon svoje prve posjete…
Kultura / Film TV | 08. 03. 2021. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo Film Festival će odati počast redatelju Wimu Wendersu u znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. Wendersu će biti uručena nagrada Počasno Srce Sarajeva, dok će u sklopu programa “Posvećeno” (Tribute to) biti prikazana retrospektiva njegovih odabranih filmova, priopćeno je iz SFF-a.

''Presretni smo što možemo odati priznanje jednoj od središnjih ličnosti svjetske kinematografije. Svojim radom u oblasti vizualnih umjetnosti, kao izvanredan filmski autor i fotograf, Wim Wenders publici uvijek donosi nezaboravne priče i emocije'', rekao je direktor Festivala Mirsad Purivatra.

Wenders će održati Masterclass, a Festival će organizirati i posebnu projekciju novorestaurirane verzije njegovog filma 'Hotel od milijun dolara', koji je 2000. godine osvojio Srebrnog medvjeda na Berlinskom festivalu.

Video: Wim Wenders Walker Dialogue with Jim Hoberman

Wenders se vraća Sarajevo Film Festivalu deset godina nakon svoje prve posjete: 2011. godine predstavio je svoje revolucionarno 3D filmsko ostvarenje 'Pina', dugometražni dokumentarni hommage legendarnoj koreografkinji Pini Bausch (1940-2009), nominiran za Oscara.

27. Sarajevo Film Festival održat će se od 13. do 20. kolovoza 2021.

Kopirati
Drag cursor here to close