Podravka podržala nagradu MFF Best Short

”Pakao” je najbolji kratki film Mediteran Film Festivala

Najstariji festival dokumentarnog filma u regiji uslijed pandemije koronavirusa ove godine održan je u online formatu.
Kultura / Film TV | 23. 08. 2020. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proglašenjem laureata za najbolji dugi dokumentarac na Mediteranu, te MFF Best Short za najbolji kratki film čiji je pokrovitelj Podravka, završen je  21. Mediteran Film Festival. Zadatak odabrati najbolje dobila su dva tročlana međunarodna žirija, a redateljica i scenaristica Tina Šmalcelj, televizijski voditelj i producent Joško Lokas, te glumac sa respektabilnom međunarodnom karijerom, Goran Bogdan među deset sjajnih filmskih uradaka iz sekcije Best short odabrali su najbolji kratkometražni dokumentarac čiji je pokrovitelj Podravka. Riječ je o filmu ”Pakao”, dokumentarac španjolskog redatelja Raula de la Fuentea, koji je pobrao simpatije i virtualne publike.

Najstariji festival dokumentarnog filma u regiji uslijed pandemije koronavirusa ove godine održan je u online formatu putem digitalne platforme na službenoj festivalskoj stranici, a virtaulni ljubitelji dokumentarnog filma imali su priliku pregledati 20 filmskih ostvarenja u natjecateljskoj konkurenciji, te hvaljene naslove iz revijalnog programa.

 “Čestitamo laureatima i organizatorima koji su, usprkos nepovoljnim i izvanrednim uvjetima, uspjeli organizirati ovogodišnji Festival. Uvjereni smo da su opstanak gospodarstva i kulture zbilja tijesno vezani, i stoga nastavljamo s misijom pružanja potpore u njegovanju kulture i umjetnosti te nastojimo afirmativno utjecati na kulturna događanja diljem BiH u okviru našega društveno odgovornog poslovanja”, kazala je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u Bosni i Hercegovini, te istaknula da je Podravka tradicionalno vjerni promotor filmske kulture u Bosni i Hercegovini – što je dokazala i ovogodišnjom potporom Sarajevo Film Festivalu  koji se završio prekjučer i na kojemu je bila pokrovitelji nagrade Srce Sarajeva za najbolji kratki film.

Sjajna filmska ostvarenja bila su dostupna svim zainteresiranim gledateljima na upit, a osim dvadeset dokumentarnih filmova, ovogodišnji festival, u svojoj videoteci ljubiteljima filmske umjetnosti ponudio je i poneke od najboljih dokumentarnih filmove s prethodnih festivala. Virtualni posjetitelji imali su priliku i uživati u pratećem programu koji se zove "U fokusu", a sačinjen je od kratkih dokumentaraca koji se također bave aktuelnim temama,

Prikazani filmovi dolaze iz raznih zemalja Mediterana, a većina filmova dolazi se bavi aktualnim temama – temama ratova, temama izbjeglica, pa do situacija koje prate utjecaj pandemije na cijeli svijet.

Kopirati
Drag cursor here to close