Za ljubitelje sedme umjetnosti

Ovo su filmovi Sarajevo Film Festivala: ''Suočavanje s prošlošću''

Program filmova po izboru Sarajevo Film Festivala je besplatan i održavat će se od 10. do 16. veljače. Program se održava u suradnji sa Friedrich-Ebert-Stiftung fondacijom.
Kultura / Film TV | 09. 02. 2023. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Filmom “Nelly i Nadine” Magnusa Gerttena u petak, 10. veljače, u kinu Meeting Point u Sarajevu i online na Ondemand.kinomeetingpoint.ba, počinje posebno izdanje programa “Suočavanje s prošlošću”.

Program filmova po izboru Sarajevo Film Festivala je besplatan i održavat će se od 10. do 16. veljače. Program se održava u suradnji sa Friedrich-Ebert-Stiftung fondacijom, priopćila je press služba Sarajevo Film Festivala.

U okviru programa bit će prikazane dirljive ljudske priče, višestruko nagrađivani filmovi  u 17.30 sati u kinu Meeting Point, a online će biti dostupni u Bosni i Hercegovini i zemljama regije na linku https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/page/dealing-with-the-past/.

Nakon projekcije filmova u kinu Meeting Point će biti održani i razgovori s autorima filmova, koji će uživo biti prenošeni putem Facebook stranice Sarajevo Film Festivala.

Dolazi Magnus Gertten

U Sarajevo dolazi i Magnus Gertten, reditelj filma “Nelly i Nadine”, s kojim će u kinu Meeting Point nakon projekcije biti održan razgovor. Moderator je Nebojša Jovanović.

U programu je i film “Gdje je Ana Frank?” Arija Folmana, koji je bio u programu “Suočavanje s prošlošću” 28. Sarajevo Film Festivala i uz Folmanovo prisustvo u Sarajevu.

Film “Rođena u Evinu” Maryam Zaree je dokumentarni film koji prati filmsku autoricu i glumicu Maryam Zaree u pokušaju da otkrije istinu o vlastitom rođenju u jednom od najozloglašenijih svjetskih zatvora za političke zatvorenike. nagrada. Na programu je u kinu Meeting Point u nedjelju, 12. veljače.

Dobar izbor filmova

“Slučaj nove veličine” Anne Shishove bio je dio programa 28. Sarajevo Film Festivala, i to obilježavanja Dana ljudskih prava. Film je osvojio nagradu za najbolji dokumentarni film na festivalu u Budimpešti i nagradu IDFA Forum na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu, IDFA. U kinu Meeting Point je na programu u ponedjeljak, 13. veljače.

“Okreni se ka Suncu” Alione van der Horst bio je u programima međunarodnih festivala dokumentarnih filmova u Amsterdamu, Solunu i Bologni. Film je na programu kina Meeting Point u utorak, 14. veljače, nakon čega slijedi online razgovor s rediteljicom filma.

“Sveti pauk” Alija Abbasija na programu je u srijedu, 15. veljače. Film je osvojio nagradu za najbolju glumicu na festivalu u Cannesu (Zar Amir-Ebrahimi) i prikazan u službenom programu ovog festivala u konkurenciji za Zlatnu palmu. Osvojio je 28 nagrada na festivalima širom svijeta. Posljednji film u programu je “Žica” Tihe Gudac, dobitnik FIPRESCI nagrade na ZagrebDoxu, a u Sarajevo na projekciju dolazi rediteljica Tiha Gudac. Na programu je u četvrtak, 16. veljače.

Filmovi su na programu od 10. do 16. veljače u kinu Meeting Point u 17.30 sati. Online je program dostupan besplatno u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Sloveniji na Ondemand.kinomeetingpoint.ba, najavili su iz Sarajevo Film Festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close