Povratak u kina!

Otvara se Cinestar u Mostaru

Naime, najavljeno je otvaranje cijelog lanca kina u Bosni i Hercegovini - Tuzla, Banja Luka, Zenica, Bihać i Mostar, a koji su uslijed pandemije bili zatvoreni od ožujka.
Kultura / Film TV | 27. 10. 2020. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

CineStar Mostar otvara ponovo otvara svoja vrata u petak, 30. listopada, potvrđeno je za Bljesak.info.

Naime, najavljeno je otvaranje cijelog lanca kina u Bosni i Hercegovini - Tuzla, Banja Luka, Zenica, Bihać i Mostar, a koji su uslijed pandemije bili zatvoreni od ožujka. Broj posjetitelja, kako je navedeno za Bljesak.info, ovisi o odlukama Kriznih stožera u županijama. Tako odlukom Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije u zatvorenom prostoru može biti samo 25 ljudi.

Najveći kinoprikazivač otvorit će napokon svoje dvorane uz poštivanje svih preporuka za poslovanje multipleks kina koje sigurnost posjetitelja i zaposlenika stavljaju na prvo mjesto i tako omogućavaju opušteno uživanje u filmovima. CineStar je pripremio kino dvorane za prijem posjetitelja, provedena je dezinfekcija, uspostavljeni su novi higijenski standardi i njihovo održavanje, a uposlenici su upoznati sa zaštitnim procedurama i postupcima, tako da otvaranje dočekuju potpuno spremni. Planirane mjere su nadopunjene i najnovijim preporukama Zavoda za javno zdravstvo FBiH za kinoprikazivačku djelatnost.

On line sustav prodaje ulaznica i blagajne će automatski blokirati prodaju sjedišta između dvije različite grupe gledatelja. Na taj će način posjetitelji koji žele i kupuju ulaznice zajedno, moći sjediti zajedno, ali će od prvih susjeda biti odvojeni propisno. CineStar također vodi računa i o rasporedu projekcija radeći veće razmake između početaka i završetaka filmova kako bi se smanjio broj potencijalnih posjetitelja u lobbyima gdje je preporuka fizičke distance 2 m, provodi pojačano čišćenje i desinfekciju, a u lobbye je postavio desinficijense za posjetitelje. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close