Životna priča Barryja Keoghana

Od 13 udomiteljskih obitelji do nominacije za Oscara

"Ako ste prošli 13 udomiteljskih obitelji, ne znači da nećete dobro proći u životu"
Kultura / Film TV | 27. 01. 2023. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Irski glumac Barry Keoghan nominiran je za ovogodišnjeg Oscara u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

Glavne uloge do sada je igrao u filmovima The Batman, Eternals, American Animals, Dunkirk i Chernobyl, a nedavno je osvojio Zlatni globus za ulogu u tragikomediji The Banshees of Inisherin, što ga je dovelo do nominacije za Oscara. No, glumčev put do uspjeha nije bio lagan.

Barry, rođen u Dublinu, u djetinjstvu je živio u 13 različitih udomiteljskih obitelji nakon što mu je majka preminula zbog predoziranja heroinom u dobi od 30 godina, piše Daily Mail.

"Svaka obitelj je bila dobra prema meni. Ne znaš što se događa dok si dijete. Vežeš se i onda moraš otići. Čudno je to. Tek kad postaneš stariji, pogledaš unazad i shvatiš što se dogodilo", ispričao je jednom prilikom Keoghan, koji je u trenutku majčine smrti imao 12 godina.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Barry Keoghan (@keoghan92)

Kasnije se za Barryja i njegova brata Erica brinula njihova starija sestra Gemma, a glumac je rekao kako su brigu o njemu imale i baka i teta.

Keoghan je, priznaje, postao problematičan u srednjoj školi, a nevolje nije zaobilazio ni izvan škole. Ispričao je kako se jednom prilikom ušuljao u lokalno kino i besplatno gledao filmove, prenosi Index. Osoblje ga je naposljetku otkrilo i izbacilo te mu je bio zabranjen dolazak u dvoranu. Međutim, glumac nije ni slutio da će godinama kasnije jedan od njegovih filmova imati posebnu premijeru upravo u tom kinu.

Kaže kako ga je gluma oduvijek privlačila te mu pomogla da "prebrodi bol koji je trpio tijekom djetinjstva". Godine 2020. bio je uvršten na 27. mjesto na listi najboljih irskih filmskih glumaca The Irish Timesa.

Njegove rane filmske uloge uključuju '71, Mammal i Trespass Against Us. Barryjeva holivudska karijera započela je 2017. godine ulogom u filmu Dunkirk. Nastavio je nizati uspjehe, no svojim najvećim postignućem smatra nominaciju za Oscara.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Barry Keoghan (@keoghan92)

Keoghan je za Dublin Live prije dvije godine rekao kako se nada da će njegova priča potaknuti mnoge mlade ljude da slijede svoje snove. "Ako ste prošli 13 udomiteljskih obitelji, ne znači da nećete dobro proći u životu", rekao je glumac. Inače, Barry je u vezi sa stomatologinjom Alyson Kierans s kojom ima sina Branda.

Kopirati
Drag cursor here to close