Dugo željena opcija

Netflix omogućio ocjenjivanje filmova

Serije, filmovi i dokumentarci na Netflixu sada se mogu ocijeniti i s dva palca gore, što će pomoći algoritmu ovog servisa da korisnicima daje bolje prijedloge novog sadržaja.
Kultura / Film TV | 12. 04. 2022. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od stvari koju su korisnici tražili od Netflixa jest da im omogući način s kojim bi iskustvo korištenja tog videoservisa, odnosno prijedloge sadržaja koji bi im se mogao svidjeti, prilagodili svom ukusu. Do sada je korisnicima na raspolaganju bila samo opcija palca gore i dolje, odnosno da li im se film, serija ili dokumentarac sviđaju ili ne.

No često su neke serije prosječne ili dobre i ne zaslužuju palac dolje, no ako korisnici označe da im se sviđa, Netflixov algoritam ne može znati je li im taj sadržaj samo OK ili su u njemu uživali i žele gledati još sličnog sadržaja.

Iz Netflixa kažu kako su odgovorili na korisničke želje te su predstavili novi način na koji korisnici mogu označiti koliko su uživali u pogledanom filmu ili seriji. Palac dolje i gore ostaju i dalje, no sada se sadržaj može označiti i s - dva palca gore. Razlika između jednog i dva palca gore jest u tome da li se korisnicima neki sadržaj “sviđa” ili ga “vole”, objasnili su iz te tvrtke.

Dobri filmovi tako će i dalje dobivati jedan palac gore, dok će korisnici sadržaju u kojem su zaista uživali dati dva palca gore i time pomoći Netflixu da im u budućnosti daje bolje preporuke sadržaja.

Kako je u razgovoru za Business Insider rekla direktorica inovacije proizvoda Christine Doig-Cardet, korisnici s ovom opcijom dobivaju još jedan nivo s kojim će lakše moći pronaći stvari koje vole, a nije isključila nove opcije s kojima bi se mogle dodatno poboljšati preporuke na ovom servisu.

Ipak, rekla je kako opciju davanja dva palca dolje ne treba očekivati tako skoro, ako i uopće.

Netflix je ranije ove godine predstavio još jednu opciju koju su korisnici dugo tražili. Riječ je o mogućnosti da se s popisa sadržaja čije gledanje korisnici nisu dovršili, ukloni sadržaj za koji ne žele da se tamo nalazi, odnosno koji više ne žele gledati na Netflixu.

Kopirati
Drag cursor here to close