Prijavite se

Natječaj za film od 20 sekundi, nagrada 1.000 eura

Na sudjelovanje su pozvani svi umjetnici, studenti i diplomci umjetničkog, grafičkog, filmskog kao i arhitektonskog i urbanističkog usmjerenja ili umjetnički stvaraoci.
Kultura / Film TV | 26. 01. 2022. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bečko društvo "Umjetnost u javnom prostoru GmbH (KÖR)" po peti put u suradnji s INFOSCREEN-om organizira natječaj za kratki film "20 SECONDS FOR ART". Ovoga puta se traže filmovi bez zvuka u trajanju od 20 sekundi na temu "Klima. Utopija i Stvarnost".

Šestočlani stručni žiri odabrati će filmove koji će se prikazivati osam tjedana od 4. srpnja do 28. kolovoza 2022. godine na svim Infoscreen ekranima širom Austrije. Na sudjelovanje su pozvani svi umjetnici, studenti i diplomci umjetničkog, grafičkog, filmskog kao i arhitektonskog i urbanističkog usmjerenja ili umjetnički stvaraoci iz Austrije i inozemstva, koji su navršili 18 godina.

Pitanja na koje filmovi mogu i trebaju dati odgovore jesu kako se klima mijenja – uključujući društvenu klimu? Kako može ili treba izgledati budućnost koja prevazilazi trenutne izazove? Kako bi se to manifestiralo na ekološkom, ekonomskom i društvenom planu i do kojih mogućih rješenja može dovesti? Kako se zahvaljujući umjetnosti može stvoriti veća svijest o klimatskim promjenama i kakav doprinos može dati svijet umjetnosti?

Filmski odgovori na ova pitanja se mogu dostaviti na KÖR stranicu do 13. travnja 2022. do 14 sati. Žiri bira pet najboljih radova, a novčana nagrada po pobjedniku iznosi 1,000 eura (neto), priopćila je Mreža za međunarodnu komunikaciju Grada Beča.

Kopirati
Drag cursor here to close