Punk Cinema

Natječaj za mlade neafirmirane filmske autore iz BiH

Kultura / Film TV | 08. 07. 2014. u 12:42 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Operacija kino i Sarajevo Film Festival pozivaju mlade neafirmirane autore iz BiH da se prijave na ovogodišnji natječaj Punk Cinema, priopćili su iz Sarajevo Film Festivala.

Zainteresirani autori mogu konkurirati sa svojim filmskim uratkom, koji u trajanju od maksimalno sedam minuta treba da predstavi i afirmira lokalnu sredinu i njenu kulturnu baštinu.

Natječaj Punk Cinema otvoren je do 25. srpnja. Pravo prijave radova imaju svi filmski amateri, mladi autori, te pojedinci koji su svoje radove realizirali u suradnji sa lokalnom omladinskom organizacijom ili centrom.

Link za film, uploadiran na neki od video servisa (YouTube, Vimeo,...), treba poslati na e-mail: [email protected]. Digitalnu kopiju filma autori mogu dostaviti na adresu: Sarajevo Film Festival - Operacija kino/ Zelenih beretki 12/1; 71.000 Sarajevo.

Kao projekat Operacije kino, Punk Cinema okuplja mlade filmske amatere i zaljubljenike u film uopće, i nudi im priliku da u okviru Operacija kino turneja, prisustvuju radionicama i predavanjima koja za njih vode iskusni i renomirani bh. filmski autori.

Izabrani filmski radovi bit će prikazani u okviru programa Operacije kino na velikom platnu publici 20. Sarajevo Film Festivala, te također i na društvenim mrežama, video-on-demand platformi Operacije kino, te u okviru putujućeg kina u partnerskim zemljama projekta: Bugarskoj, Hrvatskoj, Litvi i Rumunjskoj.

Cilj projekta je potaknuti mlade na razvijanje društveno odgovorne svijesti kroz kreativni proces istraživanja i stvaranja, te im na taj način omogućiti da budu promotori lokalne zajednice.

Kopirati
Drag cursor here to close