Kinematografija u BiH

Nagrade onima koji su zadužili bh. film

''Bosanskohercegovačka kinematografija u razdoblju od 74 godine postojanja slovi kao jedna od najplodonosnijih kinematografija Europe i svijeta'', objavila je Fondacija za kinematografiju
Kultura / Film TV | 09. 12. 2021. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kinematografija u BiH je izrodila niz vrhunskih autora, i filmskih radnika u svim granama proizvodnje filmskih ostvarenja koji zaslužuju priznanje.

''Bosanskohercegovačka kinematografija u razdoblju od 74 godine postojanja slovi kao jedna od najplodonosnijih kinematografija Europe i svijeta'', objavila je Fondacija za kinematografiju najavivši dodjelu nagrada za dosadašnji rad i zalaganje u svim oblastima kinematografije.

Priznanja će dobiti Fahrudin Rizvanbegović, Gavrilo Grahovac, Sulejman Soldin, Jasmin Dodik, Ibrahim Žunić, Vlado Hlobil, Mato Knežević, Mustafa Mustafić, Aziz Arnautović, Safet Kutlovac i Sejdalija Kutlovac, priopćila je Fondacija. U spomenutom razdoblju, objavila je Fondacija, kinematografija u BiH je izrodila niz vrhunskih autora, i filmskih radnika u svim granama proizvodnje filmskih ostvarenja koji zaslužuju priznanje.

''Stvaranje filmskog ostvarenja i njegovo naknadno prikazivanje je kompleksna i vrlo zahtjevna djelatnost i zahtjeva zajednički rad autora, glumaca, filmskih radnika na setu snimanja te profesionalaca koji gotov proizvod plasiraju pred gledatelje'', objavila je Fondacija i dodala kako joj je namjera odati priznanje zaslužnim filmskih radnicima iz svih grana proizvodnje i prikazivanja filma te da se i na taj način skrene pažnja na njihov životni i profesionalni doprinos razvoju naše izuzetno plodonosne kinematografije.

Nakon svečane dodjele priznanja bit će upriličena projekcija dokumentarnog filma Mustafe Mustafića „Slike iz života BH filma“.

Kopirati
Drag cursor here to close