Pavarotti

'Vidiš li ovaj grad' - Besjeda o Sarajevu u Mostaru

Film je nastao pod okriljem Bostel produkcije, a po riječima samog autora, to je jedna „lijepa besjeda“ o gradu Sarajevu.
Kultura / Film TV | 19. 12. 2023. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Programski vrlo uspješnu 2023. godinu, Muzički centar Pavarotti završava u subotu, 23. prosinca, projekcijom dokumentarnog filma „Vidiš li ovaj grad“, autora Admira Beganovića. Radi se o još jednom kulturnom događaju u sklopu 4. festivala „Mix Art Fest“.

Film je nastao pod okriljem Bostel produkcije, a po riječima samog autora, to je jedna „lijepa besjeda“ o gradu Sarajevu. „Vidiš li ovaj grad“ vizualna je predstava od nastanka Sarajeva, pa do današnjih dana. U njemu su objedinjena imena onih koji su svojim radom obilježili jedno vrijeme i proslavili grad Sarajevo na svom polju djelovanja, pšoput Darija Džamonje, Edina Džeke, Nedžada Ibrišimovića, Hamdije Kreševljakovića, fra Grge Martića, Amela Mekića, Kemala Montena, Gorana Bregovića, Ivice Osima, Haseta Ferhatovića, Dine Merlina, Fehima ef. Spahe, Ismeta Alajbegovića Šerbe, Dragana Stojnića, Oskara Danona, Maka Dizdara, Mustafe bega Fadilpašića, Emerika Bluma, Jasmile Žbanić, Danisa Tanovića, Safeta Isovića, Dragana Vikića, Zaima Imamovića i mnogih drugih.

Film je to o multietničnosti, o jednome gradu i njegovim ljudima, a prikazan je, između ostalog, i na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu, u kategoriji „Sarajevo mon amour“.

''Mostarska projekcija filma „Vidiš li ovaj grad“, kojoj će prisustvovati i sam autor, bit će upriličena u subotu, 23. 12., u multimedijalnoj sali Muzičkog centra Pavarotti, s početkom u 19:00h. Projekcija ovog zapaženog dokumentarnog ostvarenja je, također, idealna prilika da skupa s našom dragom publikom obilježimo 26. rođendan Muzičkog centra Pavarotti'', poručili su organizatori.

Ulaz na projekciju je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close