Mrtve ribe

Mostar postaje grad filma i zvijezda

Kultura / Film TV | 24. 02. 2016. u 12:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Goran Bogdan, Dragan Despot, Marinko Prga, Asim Ugljen, Velibor Topić, Đorđe Kukljica, Slaven i Mario Knezović te glumci iz svih mostarskih kazališnih kuća, uključujući i lutkare, glumit će u filmu "Mrtve ribe plivaju na leđima".

Film, koji se za petnaestak dana snima po istoimenoj knjizi bh. pisca Josipa Mlakića, producirat će Slaven Knezović.

''Na evidentiranju glumaca za ulogu u filmu ‘Mrtve ribe plivaju na leđima’, u Mostaru se zaista prijavio veliki broj onih koji žele sudjelovati u ovoj filmskoj priči. Mnogo je ovdje talentiranih glumaca i s ponosom mogu reći da će ih jako puno biti angažirano, s obzirom kako su u filmu 42 govorne uloge, koje ćemo kompletirati idućeg tjedna'', kazao je Knezović.

Radnja filma se odvija danas, kroz više priča, i sastojat će se od 10-11 cjelina. To je, rekao je Knezović za Faktor, zbirka priča, koje se događaju u poratnim godinama u bh. provinciji, a jedina poveznica je bizarno samoubojstvo koje je zapanjilo gradić.

''Otvaramo više tema i nadam se za svakog po nešto'', kaže Knezović rekavši kako je film projekt od milijun eura.

''Od Hrvatskog Audiovizualnog Centra (HAVC) dobili smo 3,9 milijuna kuna, što je oko 51 posto, a još 200.000 eura, odnosno 20-ak posto proračuna, dobili smo od Fondacije za kinematografiju Sarajevo. Time je financijska konstrukcija zatvorena 80 posto. Što će nam biti dovoljno za snimanje. Naravno, potom slijedi postprodukcija i nadam se da ćemo bez problema pronaći još sredstava u tom razdoblju'', navodi Knezović.

Kada je riječ o lokacijama, film će se u cijelosti snimati na području Mostara, na nekim lokacijama u Blagaju i kanjonu Neretve kod Grabovice.

Kopirati
Drag cursor here to close