Brojimo sitno

Morbius konačno stiže u BiH

Na samom kraju ožujka očekuje nas Morbius, akcijski SF triler koji se nikako ne može ograničiti na spomenuti žanr.
Kultura / Film TV | 02. 03. 2022. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon gotovo dvije godine i četiri odgođene premijere, filmska ekranizacija popularne Marvelove legende konačno će ugledati svjetlo dana.

Na samom kraju ožujka očekuje nas Morbius, akcijski SF triler koji se nikako ne može ograničiti na spomenuti žanr. S obzirom na priču i glavne likove, tu su i elementi horora, avanture, drame, akcije i SF-a. Naime, ovo nije klasična Marvelova priča o junaku.

Glavni lik priče nastale prema jednom od kultnih antiherojskih stripova kuće Marvel, doktor Michael Morbius (Jared Leto) boluje od rijetkog krvnog poremećaja te svim naporima pokušava pronaći lijek i izliječiti ne samo sebe već i druge.

Video: MORBIUS - Final Trailer (HD)

Ipak, znajući da je u pitanju veliki rizik, Morbius radikalnim zahvatom dolazi do iznenađujućeg ozdravljenja.

Međutim, javljaju se nuspojave koje Morbiusa pretvaraju u vampirsku zvijer koja ne može kontrolirati svoje nove porive. Iako u borbi protiv samog sebe kako bi zaštitio svoje najbliže, postoje i drugi akteri sa svojim interesima pa naš "anti-junak" postaje lovac i lovina.

Uz Leta, među glumačkom postavom mogu se pronaći poznata i atraktivna imena kao što su Michael Keaton, Jared Harris, Matt Smith, Adria Arjona, Tyrese Gibson i mnogi drugi.

Video: MORBIUS - Official Trailer (HD)

Redateljska palica pripala je Danielu Espinozi (Trag života, Dijete 44, Sigurna kuća, Snabba Cash) dok su se za scenarij pobrinuli Matt Sazama, Burk Sharpless, Roy Thomas i Gil Kane.

Dokaz kako nas, uz specifičnu radnju, čeka zanimljiv i uzbudljiv film govori izjava Leta kako je osobnost Morbiusa vrlo slična njegovoj privatnoj. Zato nije bilo potrebe da Leto upotrijebio svoje jedinstvene metode za utjelovljenje lika.

Kako na kraju izgleda ekranizacija popularnog Marvelovog lika i borba Leta, odnosno, Morbiusa protiv samog sebe i ostalih možete saznati od 31. ožujka samo u svim BH kinima i bioskopima i u premium formatima.

Video: MORBIUS - Teaser Trailer (HD)
Kopirati
Drag cursor here to close